Sliten tjej!

Att man blir så trött av att jobba länge! 

Igår jobbade jag 8-16, och uppgiften man har när man börjar 8 en måndag - är att inventera påsarna. What?! Ah men okej, räkna 4000 Ikeapåsar tar ett tag ska ni veta! Men det gick bra och efter jobbet lagade jag pannkakor till mig, Rebecca och Adam. Han hängde här nån timme innan han var tvungen att gå hem och sova, han har ett viktigt jobb nu, han har blivit butikschef! 

Idag jobbade jag 10-17 på xxl som hade säljrekord pga en kampanj. Fortsatte 18-23 på IKEA som fyllde 15 år idag. Det var gratis mat till personalen, massa erbjudanden och billiga varor och de bjöd kunderna på tårta och barnen fick ballonger. Det har varit en lång dag och imorn blir ännu längre!! Helg i Oslo!

Känns som det var längesen sist! 
Det var sjukt mycket att göra på jobbet som inte var oväntat såhär i slutet på november, det är alltid mycket när det börjar närma sig jul. Jag jobbade till nio och sen var det bara att åka raka vägen hem för att byta om och gå ut. 

Vi var några stycken som hängde här hemma hos mig och Rebecca först och sen bar det ut på finsidan av stan - gångavstånd för oss! Vi var på ett ställe med rätt rolig musik och höjdpunkten var när Rebecca fick 500 spänn av en kille helt random.! 

Det var efterfest här och jag somnade med en Rebecca i min säng som var i en vild religös diskussion med Abdi som satt i soffan precis bredvid. Märkte inte ens när killarna gick.!

Idag kom Yolanda hit med varsin cola till oss vid typ 2. Vi kollade på film, åt popcorn och sånt söndagsmysigt. 

När Yolanda skulle hem tog jag en powerwalk på nästan en timme, köpte ingredienser och lagade köttfärssås och spagetti till middag. 

Vi kollade på "känn ingen sorg" och jag skypar med virriga familjen pajas. Tre länder, fyra, fem pers. Kan inte bli annat än kaos. 

Har avslutat min dag med att skypa med Lukas. Jag har haft en bra helg.!! 


Det är snö här! Vi har haft minusgrader hela veckan och det är isigt överallt! 

Vardag.

Ja jag åkte ju såklart direkt till jobbet från tåget, jag är alltför plikttrogen.
Så nu är jag inne i vardagen igen, det gick fort.
Igår käkade jag middag med Yolanda och kollade på fotbollen hos henne, hon har en TV hemma till skillnad från vissa andra... 
JÄVLAR vilken match det var! Sverige-Portugal, sista chansen till VM. Det gick ju inte som vi ville. 
Men då slipper man kolla på VM nästa år. skönt. 
 
Idag var det en lång dag på jobbet. Möten mellan 12 och halv fyra. 
 
Fick en fet lön in på kontot idag oxå, undrar vad jag ska unna mig... 
Förmodligen att spara mer än vanligt! 
 
 

Back to life.

Det var väldigt jobbigt att åka från Stockholm idag. Jag ville verkligen inte, även om jag vet att det knappt är tre veckor kvar. Men jag vet ju att jag tycker att det är skönt att gå av tåget i Oslo oxå. Känner mig ju hemma och vet precis hur mitt liv ser ut där. 

Splittrad tjej. Det är så svårt att välja. Ska jag välja bara ett av mina liv? 

Jag vet inte vilken tid jag kommer till Oslo heller. Förra veckan spårade ett tåg ur i tunneln vid södra station i Stockholm, det medför att tågen fortfarande inte går som dom ska. De byter spår hit och dit, jag fick sitta på tåget i en halvtimme innan det ens åkte ifrån centralen, och då åker det vägen över Västerås istället för Katrineholm för att de ska slippa åka över söder. Ska det verkligen ta över en vecka innan tågen går som dom ska? Jag tror inte att jag hinner till jobbet ikväll. Fuerteventura!

Så en vecka i Spanien har väl ingen dött av.?! 
Det blåste, var halvmulet på förmiddagarna men hej vad jag mår bra när det är varmt! 
En hel vecka med bara Lukas, hur mysigt som helst och nu vet vi att vi klarar av att bara hänga med varann! 
Vi har ju typ inte gjort det förut. 
Men det var inga problem alls och jag har gått runt halva helgen och haft separationsångest. 
Orka att killen bor i Stockholm! 
Eller, orka att jag bor i Oslo? 
 
 
Vi gick på promenader, hyrde bil, var på världens minsta IKEA, solade och åt mat. Det var en bra vecka! Heelt klart värt sämre lön i december!
Nu är det bara nästan tre veckor på jobbet innan vi åker till USA!! 
 

Personal?


När Martina slutade på jobbet fick hon ett presentkort på XXL. Det fungerar bara i Norge så det blev stress att använda det innan hon åkte till Sverige. Jag jobbar ju lite extra på xxl och har personalrabatt, som jag tänkte att vi kunde utnyttja. 

MEN. Jag ligger inte inne i systemet än, så tjejen i butiken ringde till min butik för att få bekräftat att jag jobbar där. Hon pratade med tre olika personer men de visste inte vem jag var! 

Hon bara skrattade och sa "du verkar ha gjort stort intryck på dom där borta, ingen vet vem du är" 

Så jag fick ingen personalrabatt! 

Men nu har jag fått ett litet kort som bevisar att jag jobbar där, så nu kan jag få rabatt. Även i Sverige!! 

Nu sitter jag på ett tåg igen. Min favoritsysselsättning. Tåg mellan Oslo och Stockholm. Det är rätt rogivande. Nu har jag lyssnat på Värvet. 1 timme och 20 min intervju med Jill Johnson. 

Jag blir ju lite glad. Jill kommer alltid vara lite speciell. Lollo, min kompis har ju alltid varit ett stort fan av henne och jag hängde med på signeringar och har lyssnat väldigt mycket med Lollo. 

Lugn helg!


En stor del av mitt liv flyttade idag.

Efter en riktigt lång dag på jobbet säger Martina när jag är på väg hem "Jag känner för att supa och slåss, har med en tröja till dig. Sitter och dricker vodka, kom hit" 
Så jag åkte till stället hon satt på, fick en ny tröja, inte så smickrande att sitta på en bar i IKEAtröja och tog en redbullvodka. Det är lov när man slutar halv tolv.
Det blev en trevlig kväll, jag satt mest och drev med en 40åring som såg ut att vara max 28. Det var kul.
 
Det var en bra sista kväll tillsammans. Idag flyttar nämligen Martina till Sverige. 
Vid halv elva kom hennes föräldrar hit, vi lastade in alla hennes saker i bilen och sen gick vi på stan.
Käkade lunch på Friday's och myste. Nu har hon just åkt och det känns inte så mycket än, men det kommer göra det i längden.
 
Martina har varit min fasta punkt i Norge. Jag har i princip alltid bott med henne här, och vi har jobbat på samma jobb. Hon har varit en stor del av mitt Oslo-liv och nu ska hon inte vara det. Jag kommer sakna henne!
Men, det är bara att släppa taget, tjejen ska till Australien och leva livet och jag hoppas hon kommer älska det lika mycket som jag gör, jag tycker verkligen att alla borde åka dit! 
 
Men det var inte ett sista hejdå än, för jag kommer ju vara i Stockholm om två helger och då har hon inte åkt än. Det känns bra. 
 
TACK för det här året Martina, jag är glad att du har varit här!