Stress!

Det var längesen jag hade en stressig dag! Och det är ju lite mitt fel att det blev så. Men, jag hann shoppa lite med Nattis i Skärholmen, hänga hos Johanna och ge henne en födelsedagspresent och sen åka till stan och träffa min kära vän Abdi som va hemma och hälsa på från Norge. 

Vi tog en promenad genom stan och sen drack jag en blåbärs-milkshake på ett fik! 

Efter det var jag tvungen att åka hem en sväng, maten stod på bordet och jag hann mysa och umgås med Lukas i nästan två timmar innan vi hoppa in i bilen, jag övningskör var vi än ska just nu. Vi var hemma hos hans föräldrar ett tag och sen var det dags för mig att köra bil hela vägen till andra sidan stan. För jag jobbar inatt. En gammal bild på mig och Abdi. 
Idag har jag läst en bok.

Hej och hå vad lättläst den var! 
Det var jättevarmt ute idag på eftermiddagen när dagens regnmoln hade dragit förbi, så jag låg i bikini på altanen och läste en bok! Det som har känts som att hösten har varit på väg ett tag! 

I alla fall. "Saker som min son bör veta om världen" roligt skriven bok som berättar för en tvååring vad pappa vill lära honom när han blir äldre. Det är Fredrik Backman som har skrivit den. Samma författade som skrivit "en man som heter Ove" och "Min mormor hälsar och säger förlåt" 

Jag är inne i ett sjukt läsflow, nån som har tips? 

Imorn ska jag börja läsa "Kaffe med rån" Kräftskiva hos oss!

Det spöregnade till och från flera gånger under dagen, men vi hade tillsammans med gästerna bestämt att vi skulle köra ändå. Vi åkte runt och köpte hattar och mat och jag bakade innan det var dags att åka ut till torpet. 

Det vart jättemysigt, en lugn kväll med kräftor, paj, baguetter och min kaka till efterrätt. 

Vi fick oväntat besök av en väldigt orädd räv som sprang runt på tomten. Alla blev tokiga och sprang efter och fotade och matade. 

Jag försökte förklara att jag inte ville ha en tam räv på tomten eftersom jag inte ens förstår syftet med katter. 

Min kaka, sockerkaka i botten med marängtäcke med vinbär i ovanpå. Den uppskattades. 

Det var sjukt bra att vi lånade partytält-taket. Det skyddade oss mot regnet! 


Har man inget rinnande vatten får man göra det bästa av situationen. 
Det var såhär jag såg den "söta räven" jag vågade knappt gå och kissa. 


Mys! 


Divergent.

Igår hängde jag med Lollo på dagen. 
Vid fem kom Nattis hit och jag bakade kladdmuffins (chokladmuffins med chokladkräm som man har i frysen) och lagade mat som både jag och nattis hade problem att äta, det blev visst lite starkt. 

Anledningen till att hon kom hit var att vi skulle kolla på Divergent. Vi har just läst boken båda två så nu var det dags att se filmen, den var halvbra. Så fort nattis har läst ut andra boken är det min tur! 

Idag läste jag ut en annan bok "Livet efter dig" heter den. Bra, fin bok! 
Nu har jag inget att läsa igen men det är ett senare problem. Imorn ska jag jobba dygn igen! 

Midnattsloppet.

Jag var så sugen på att gå på hoffmaestro i fredags kväll. Men så fick jag jobba istället! Det kan man inte säga nej till! Och det spöregnade och blixtrade en massa så deras spelning var tvungen att avbrytas, så det gjorde kanske inget att jag inte var där! 

Var på jobbet och blev rädd för blixten och fick moppa golv för att vi hade glömt att stänga fönster istället! 

Igår på morgonen åkte jag direkt till Tullinge och hängde halva dagen och senare kom Lukas, Kusinerna och mormor och käkade kräftor. 

På kvällen drog jag, nattis och Lollo in till söder och kollade på midnattsloppet som Lukas sprang. 

49.03 min, duktigt för att inte ha tränat så mycket! 


Kulturfestival!

Så igår käkade vi tillsammans med Lollo när Lukas slutat jobba och sen gick vi en sväng i stan på ställen där Lukas tydligen aldrig har gått? 

Klockan åtta var vi på plats på Gustaf Adolfs torg, det var konsert. 
Sveriges Radios Symfoniorkester tillsammans med Petter! Så konstig kontrast men det var bra! Måste vara mäktigt för honom att ha dem i ryggen! 

Varje år gör orkestern ett sånt projekt, för två år sen var jag och Lollo där och såg de tillsammans med Ola Salo! 
Kräftskiva i Tyresö!

Sabina och Niklas har köpt ett radhus, där var det kräftskiva i lördags! 
Det var jättemysigt och det var jättegott med kräftor! 

Vilket sommarväder vi har haft! 
Nu är det bara en vecka och lite till tills vi får äta kräftor igen! Då är det kräftskiva i torpet! 

Kan hända att vi fuskar lite.! 
3D-bio i Brandbergen!

Efter att ha badat med Michaela en sväng på dagen gick jag och Lukas på bio i söndags kväll, de har fräschat till den lilla biosalongen som ligger typ fem min promenad hemifrån oss. Och vi såg Apornas Planet i 3D. 

Jag är alltid lite skeptisk till 3D, mina ögon hinner inte med, jag måste sitta helt upprätt och koncentrera mig bara på bilden, får inte råka kolla på texten. Och de hinner definitivt inte med om det är slagsmål. 

MEN! Halleluja! 3D-bio i Brandbergen är helt sjukt bra! Det är en annan typ av glasögon där, "aktiva" är de. Det är nånting som gör att de blinkar. Bilden blev så mycket bättre och det var inte ens jobbigt! Jag förstod nästan grejen med 3D!  

Så. Alla med glasögon som tycker det är jobbigt med 3D, kom till Brandbergen! 
Det är btw 50 spänn billigare än på SF oxå! 

Oskarström!

Så, det blev bio på dagen i söndags då det fortfarande var över 30 grader ute och det blir rätt oskönt i längden, speciellt enligt min man. Vi såg Guardians of the galaxy och den var rätt bra. Helt bra 3D oxå! 
Efter bion var vi sjukt varma så vi åkte och badade. 

Igår hann jag både träffa mormor, steka ett tag i tullinge och sen träffa Michaela i stan en sväng, det var över två månader sen vi sågs! Mötte Lukas och åkte hem ett tag innan vi åkte till Tullinge och gick en promenad med nattis innan vi skulle sova. Anledningen till att vi sov i Tullige var att jag imorse åkte med mamma och pappa ner hit, till Oskarström. 

Men först stannade vi till i Svenljunga och tittade på graven, det kändes skönt att farfars namn oxå står där nu. Nu är de tillsammans på riktigt. 
Vi hittade Biggan och åkte med henne till Ullared där vi fastnade ett bra tag och jag som inte skulle handla nåt kom därifrån typ 1000 kr fattigare, som vanligt. Men det verkar ju vara så det ska vara där. Geocash och Pride.

Okej, det finns en app på telfonen som visar vart det finns skatter gömda. När vi var i tullinge härom kvällen så gick vi ut på en promenad och hittade tre stycken! Det är för det mesta bara en lapp där man ska skriva att man hittat den. De finns utmärkta på kartan i telfonen och så finns det lite ledtrådar. Det är ju lite kul att ha ett mål med promenaderna! 

Igår var det Prideparaden, jag har på nåt sätt alltid lyckats missa den så igår var det dags. 
Jag och Lukas åkte in och stog och kollade i typ en timme, innan vi gick till Kungsan och åt thaimat på thaifestivalen. Sen kollade vi på paraden en stund till. Vi såg över två timmar och det var inte slut när vi åkte hem! 

Vi hann en sväng och säga grattis till Lukas kompis Henke som fyllde 30 oxå.