Vinbär!

Igår jobbade Lukas hemifrån. Så vi sov i torpet så satt vi där hela dagen. Jag var jättetrött och somnade mest hela tiden, och det var regn, blixt och åska igen. 
När han hade jobbat klart åkte vi hem till hans föräldrar och plockade vinbär. Hur mycket som helst! 


Så nu måste jag lära mig vad man bakar med vinbär i.! 

Idag var första morgonen på typ tre veckor som det var skönt att dra ett täcke över sig när man vakna! Herregud vilken värme vi har haft! Idag ska det bara vara typ 23 grader! Besök från Oslo!

I onsdags kom Yolanda, vi hängde vid poolen och på kvällen åkte vi in till stan och gick en promenad. Jag bråkade med Jimmy. Har aldrig varit så arg på nån, så det var skönt att åka till stan en stund. 

På torsdagen åkte vi in till stan, gick en sväng i affärer och mötte sen Rebecca som kom med tåget från Oslo. 

Vi grillade hemma i tullinge och Lukas var med. 
Fredagen hängde vi på Gålö och på kvällen kom en tjej vi jobbat med på IKEA och käkade. 


Lördag var en lång dag vid poolen, Martina kom och åt med oss och sen gick vi ut en sväng. Nattis och Josefine följde med! 
Det blev söndag och jentena skulle åka hem. Värmeböljan som pratas om som fruktansvärd gick över i ett sjukt skyfall och åskväder som stoppade pendeltåg och översvämmade både det ena och det andra. Vi fick köra Rebecca in till stan. Det har varit en bra helg. Nu är jag på jobbet och fick precis gå och lägga mig, så jag måste sova nu! Sommardagar.

Det är såhär det ska vara en svensk sommar! Den kom bara väldigt sent i år. Det var iskallt till i slutet av juni men nu har det varit ungefär 25 grader varmt varenda dag sen vi kom hem från Grekland! Och i veckan nu är det klass 1 varning pga värmen. Det kommer vara över 30 grader i skuggan! Awesome! 

Igår var jag på Gålö och badade med Johanna och Ingela. Sen grillade vi här hemma, jag, Johanna, Lukas och några av Jimmys vänner. 

När mamma och pappa är borta hänger det massa folk här!
Utbyggd altan!

Igår var cubus havet och provade nya minigolfbanan på Lukas brors camping. Idag tog vi tag i det där med altan och kunde äta middag på en stor din altan med trappa! 


Jag tycker att vi var väldigt duktiga! 


Mamma fyller år!

Mamma fyller 49. Jag åkte till tullinge på förmiddan, mormor och Lena var och fikade och mamma hade bakat en crisptårta. Jag bakade en jordgubbstårta med lemon curd och de andra byggde altan.
Till middag åt vi hämtmat från kolgrillen och sen satt vi ute och drack bubbel tills Robban och Lotta kom tillbaka från stan. Jag stannade kvar över natten och hängde hemma hos Johanna och Ingela halva dagen. Det är så sjukt nice sommarväder igen! 
Nu sitter jag på tåget på väg hem efter ett dygn på jobbet. Skönt med helg! 

Projekt, altan.

Min familj var här och hjälpte till att bära altanvirke upp för berget. Det är hemskt att bära saker upp och ner där! Vi blev väldigt glada för hjälpen (mest jag tror jag) och för utemöblerna som Lukas fick i födelsedagspresent av min familj! 
Jimmy la chips i sitt wienerbröd. 

Nytt jobb!

Har inte alls haft tid att blogga på sista tiden, har myst, badat, varit i solen, varit i tullinge, grillat med vänner i vagnhärad, övningskört men oxå introducerats i mitt nya arbete på ett boende för ensamkommande flyktingungdomar. 

Det är intressant och kul och slitsamt men mest pga arbetstiderna. 25timmars pass, men man sover på jobbet. 
Jag är med i deras vikarielista nu, så jag vet inte än hur mycket jobb det kommer att ge. Men det är skönt att få in lite på kontot i alla fall! Zakynthos.

Så en vecka i Grekland med min favorit! Det var en bra vecka att åka, det regnade mest här hemma och så var det över 25 grader när vi kom hem! 

Vi hängde mest på vår balkong på dagarna, för stranden var packad med folk och vi hade havsutsikt och typ 20 meter till vattnet så vi kunde bada när vi ville. 

En dag var vi i huvudstaden och en dag hyrde vi bil och åkte runt. Det var fint men jag blev inte wow över Grekland. Maten var ok, men vi bodde på ett väldigt turistigt ställe och hade partygatan runt hörnet. Våran favorit var tsatzikin. 

Det var skönt att vara iväg en vecka bara vi!