Finland och Sunkrunda.

Finland, att jag hann få komma dit några dagar i år oxå! Det är så härligt att vara på landet och mysa! 
Bada, elda, vara i skogen och göra lite nytta. En traumatisk upplevelse var att få se älgflugor för första gången. Inte bara se, utan vi blev totalt attackerade. Det mest obehagliga jag varit med om på länge faktiskt! Dom klistrade sig fast, kröp in i hårbotten och syntes typ inte. Vi fick rensa varandras hår tre gånger och skrubba hela kroppen i sjön innan vi kunde lugna ner oss lite. 

Älgflugor är verkligen vidriga varelser och dom kan ta sig in genom öron och så och lägga ägg där inne! Dock är det meningen att dom ska sitta på älgar.

Direkt när vi kom hem åkte vi på sunkrunda, ett årligt event som Ricki håller i. Pubrunda på sunkhak. Ölen får inte vara dyr! I år var det en pubrunda på söder och Ricki själv fick sättas i en taxi innan kl. 23. 
Jag hade inte heller träffat Lukas på en vecka för han var inte med i Finland. Men han var bara där en stund. 

Projekt byta tak.

Lukas och Jonthe ska byta ett tak hemma hos Lukas föräldrar, så det var där jag hängde i helgen. I lördags kväll åkte jag till stan och mötte mamma och pappa som kommit hem från Spanien, nattis och Lollo. 
Vi gick runt i stan, såg oväntat Zara Larsson i kungsan och myste, Det har blivit riktigt sommarväder nu sista veckorna på sommaren. När allas semester är slut! 


Tälta!Lukas har köpt en enorm bil. Kan vara bra att ha säger han, och det kunde jag inte annat än att hålla med om nu i helgen när tvättmaskinen i torpet gick sönder. Nice att inte behöva åka flera mil för att låna en bil! 


I helgen kände vi för att åka på utflykt, vi tog med oss ett tält och åkte till Trosa, där låg vi på stranden ett tag och sen åt vi picknick. Efter det knappade vi in en sjö på gpsen och åkte dit. Den första var halvkul så vi åkte till en annan. Där satte vi upp vårt tält i skogen och åt kräftor nere vid vattnet och kollade på solnedgången. Igår när vi kom hem lyckades Lukas låsa in nycklarna i lägenheten. Vilken tur att min enda kompis i Tyresö är låssmed!