Manila.

Så, mitt emot vårt hotellrum ser vi en stor läktare och framför den en pool och en enorm fontän. När vi vaknade var det alltså en papegojshow där. 


När vi vaknade ordentligt kl typ 14 tog vi oss ut på en promenad. Vi hamnade i ett riktigt fattigt område, på en marknad,  i en stor park och i ett stort shoppingcenter. Vi var ute typ tre och en halv timme.
Vid hamnen där det bodde folk i kartonger satt en tant på marken och delade kartong från papper och där var det väldigt många intryck som fick mig att vilja ta upp kameran och att vilja gå in och hälsa på dom som verkade fira en födelsedag. Men har hört så mycket om att det är farligt i den här stan och att man inte ens ska ut och vandra så det verkade dumt, även om dom flesta gjorde ett trevligt intryck och hälsade och log. När vi kom tillbaka till hotellet var det en ljus/fontänshow utanför fönstret. En drink i hotellets bar med utsikt över bukten har oxå hunnits med. 
Nu är klockan 03 och jag vaknade och kan inte somna om, jetlag.

Imorgon, om fem timmar, ska vi ta taxi till flygplatsen för då ska vi åka till ön vi ska spendera nästan två veckor på! 

Framme!

Efter 26 timmars resande var vi äntligen framme i Manila. Hotellet verkar vara ett enormt akvarium/oceanpark vad det nu innebär. Kl. Var 01 här när vi landade och 04 somnade vi. Det var väldigt mörkt ute så vi bestämde att vi skulle ta en rundtur imorn. 
Nu vaknade jag av att det är nån som gapat i en mikrofon utanför fönstret. Sjukt nyfiken på vad det kan vara! Peking AirPort i sex timmar. 
Julafton 15e december!

Jag visste inte att det var julafton igår! Jag fick julklappar av mamma och pappa, jag som inte ska vara hemma över jul! 
Jag fick ett jättefint Edblad-armband och produkter från mammas nya favvo-affär Rituals. 

Det var mysigt att hänga i tullinge hela dagen och jag lagade middag till allihopa och åkte och handlade med mamma. På dagen hann jag hälsa på mormor oxå. 

När Lukas hade hämtat hem mig på kvällen så fick jag en julklapp av honom oxå! Ett pussel med tillhörande "pusselmatta" det är en grej som man kan rulla ihop pusslet med och plocka undan det även när det inte är ihopsatt. 

Gick också till vårdcentralen igår, varje gång jag är där säger jag till mig själv att inte gå tillbaka. Jag ska gå till en riktig hudläkare nästa gång! Lucia Movie Night!

När jag slutade jobbet kl. 9 igår morse åkte jag till tullinge. Jag och nattis åkte till stan och shoppade julklappar, vi var väldigt effektiva och allt är klart! Skönt att ha det gjort! Lite tråkigt att jag inte ska vara hemma på julen! Det är ju så kul att ge bort presenter! 

Kl. 17 kom jag hem och då var det dags att sova några timmar. För vi skulle hålla oss vakna hela natten! 
23.30 stog jag och Lukas utanför Bion Rigoletto i stan. Lucia Movie Night innebär att dom visar tre förhandsvisningar på rad! Jag hade förberett mig ordentligt och planerat hur jag skulle hålla mig vaken. 
Det var kul att man inte visste vad det var för filmer man skulle se! 

Den första filmen var "En man som heter Ove" då fick man popcorn och cola. I pausen fick man en macka och den andra filmen var "In the heart of the sea" och efter den var det lussebulle och kaffe för att sen börja titta på "The point break" 

Den sista filmen var inte så bra ochjag  klarade inte att hålla mig vaken hela, somnade till typ 20 min mitt i. 

Men det var en mysig grej att göra och hej vad skönt det var att sova när vi kom hem vid 07.30 imorse!! 

Idag har vi lagt klart mitt pussel! 


Nu väntar en sista intensiv vecka på jobbet, på lördag åker vi till solen! Batteribyte!

Nu har jag ett intyg på att jag kan HLR-rädda. Det fick jag i tisdags! Efter det hängde jag med mina kollegor i Mall of Scandinavia ett tag.


Min telefon har bråkat mycket med mig senaste veckorna. Den har dött ungefär tre gånger om dagen och helt oväntat trots 60% batteri! 
Igår bytte jag och Lukas batteri i den och idag har den inte dött utan anledning en enda gång! Hur bra som helst! Idag har jag haft en väldigt bra dag på jobbet, lärt mig persiska och kollat på en hel film! 
Nu när vi skulle lägga oss kom jag på att jag glömt öppna fönstret i det nymålade sovrummet - det går inte stt sova där. Så jag och min kollega har sleepover i vardagsrummet för hon somnade just fast hon skulle kolla på tv. 

Vad jag gillar mitt jobb idag! Så mysigt med uppskattande ungdomar! 

Idol-final och julkalas!

Så jag jobbade först 8-16 på vanliga jobbet sen stressade jag till Globen för att jobba på Idol-finalen! Det var det värsta vädret jag har varit ute i på länge! Det blåste så mycket så man fick ta i och luta sig framåt för att komma nån vart! Storm. 
Finalen vann Martin och jag hann se litegrann, det var trevligt att vara på plats!

Igår var det lördag och för min vänskapskrets julafton! 
Tommy och Linnéa hade styrt upp, i deras lägenhet som är 66 kvadrat hängde vi 40 pers! Det var bra dukat, folk hade fått uppdrag. Folk höll fina tal och delade ut priser och vi fick julklappar av en kille som var en väldigt arg granne. Vi åt oxå en himla massa julmat och hade ett musikquiz. 
Det var så mysigt och vi är alla väldigt glada över att dom orkar styra upp och ha alla hemma hos sig.!! 
Idag har jag jobbat 8-23 och imorn jobbar jag 8-16, så det bestämdes att jah ska sova kvar istället för att åka hem för att stress-sova.

Det är storm utanför fönstret och nu får det snart räcka, 12 grader och höststorm den 6e december?