Julbord och Adventsfika!

Jobbat ordentligt i november! Det kommer synas på lönen hoppas jag! 
Så trött när mörkret är här, jag tappar bort min energi. 
I fredags jobbade jag på dagen sen lyxade vi och åkte taxi från jobbet till söder. Det var julbord med jobbet! 
Julbord på Hilton! Mitt första riktiga julbord, det fanns grisfötter och skinka och sillar och massa karameller till dessert. Efter maten var det show - RAW Christmas med Mårten Andersson, Kodjo Och Tomas Järvheden. 

Lördagen var en riktigt chilldag, Lukas jobbade på förmiddagen och sen åkte vi och köpte några hyllor vi ska ha i vardagsrummet och Lukas borrade ett hål i taket för att en lampa ska sättas upp.
På kvällen kollade vi på "Flyga Drake" jag ville se den för att den handlar om Afghanistan och jag känner att jag borde veta mer om det landet. 


Igår började jag jobba kl. 8 och julpyntade och fixade. Hann en sväng till Mamma och pappa och sa hej till släkten en sväng mitt i adventsfikat. 
Idag stannade jag på jobbet till 14 och nu är jag trött vill jag lova! 


Det här är nåt julgodis jag tillverkade i lördags. Gott! Mall of Scandinavia.

Där kan man göra av med pengar! 
Söndagen hängde jag med familjen hela dagen. Vi åkte till morbror i Upplands Väsby och fikade och visade upp lillebrors bil och på vägen hem stannade vi i mall of scandinavia. Det är verkligen stort och utomlandskänsla där! 
Sen var det middag hemma och då var hela familjen med. Utom Felle. Vi saknar henne här hemma!
Efter middagen åkte jag och nattis med Jonthe och Sebbe till Haninge och kollade när dom spelade innebandy. 


Idag hade jag ångest och ville verkligen inte gå till jobbet, men jag fick se att dom klarat pusslet dom har hållt på med hela helgen! 


Och när jag kom hem fick jag finbesök! Mamma, Bettan och Nattis kom hem till mig och fikade och jag fick ljuslyktor som inflyttningspresent av Bettan! 


Laga mat!

Jennysmatblogg.se ger mycket inspiration! Senaste dagarna har jag lagat flera av recepten från den sidan!
Blomkålsgratäng, fylld köttfärslimpa, blåbärsmuffins med crunch och idag var jag ledig så jag hade tid med två olika recept. 
Till middag åt vi kyckling-currygratäng och så lagade jag nån korvgryta till Lukas så han kan göra matlådor. 

I lördags jobbade jag på konsert, det var Madonna som var på Tele2. Jag frös så himla mycket för jag stog i en entré där vi hade dörren öppen hela kvällen. 
Men det var kul att de Madonna och hon höll ett fint tal om terrordådet i Paris som hände i fredags. Vi hade mer poliser på plats än vanligt och en del människor var lite nervösa, men det gick bra. 

Finne?

Ja, är jag finne innerst inne? Nej. Jag tror inte det. Vad är det vi har fått från vår finska sida? Jag pratade med en taxichaufför som sa att han är halv kurd halv finne. Och att han är född i Sverige men han känner sig inte svensk. Han känner sig med finsk. 

Jag känner mig svensk. Men jag känner mig lite hemma när jag hör folk prata finska, även om jag inte förstår vad jag säger. För jag är ju uppvuxen med att ha språket runt mig utan att förstå det. 

Lukas älskar att basta. Det finns en bastu här i vårt område och han hade bokat den igår kväll. Jag har aldrig förstått mig på syftet med bastu men jag kände att jag borde följa med, jag kanske gillar det innerst inne? Jag ska ju vara finne? 

Det är varmt. Det blir jobbigt att andas och så måste man gå och duscha. Det är ganska lugnande och det är skönt att gå ut i friska luften efteråt. Jag tyckte det var helt okej, men det är ju inget jag längtar efter att göra. 

Jag har visst inte fått den delen av det finska heller! 

Nattis har fyllt 21, vi var där och myste och drack moet.

jag har varit och simmat. Jag måste röra på mig, för det är sånt man måste. Men Jag har inte riktigt nån motivation, så jag tänkte att det är ju smart att göra något som inte riktigt känns som träning och simma är nåt jag har tänkt på länge.

 


Long time no see!

Har jobbat i vanlig ordning och hann ha en tisdag ledigt. Då passade jag på att träffa en gammal kompis som jag säkert inte har träffat på sex år! Vi gick på promenad och myste med hennes son som är 8 månader och pratade en himla massa! Jag träffade mormor och hann hänga med Nattis innan det var dags att åka till Globen ett par timmar och jobba på hockeymatch. 

På jobbet är det riktig kaos och jag funderar på att börja skriva om olika situationer som händer på jobbet som är orimliga och spännande och svårlösta. Jag måste ju få det ur mig men Lukas, stackarn blir ju bara mer och mer trött på mitt oändliga babbel. 

Igår efter jobbet var vi på bio här i centrum, kändes ungefär som Oskarströms biosalong eller Tumbascenen. Vi såg nya Bond-filmen. Alla tycker den är bra, men jag blev inte så imponerad. Kan ha haft med tröttheten att göra...!