Första tentan avklarad!

Det blev två dagar tentaplugg i Halmstad, men jag hann såklart hänga med Linnéa och Rebecca, fika med Sandra och hälsa på hemma hos Emelie och hennes bebis! 


Jag ville göra allt annat än att plugga men jag lyckades göra det oxå, med Linnéa och Rebeccas hjälp! 
På fredagen åkte jag till Jönköping, skrev tenta i en timme och tjugo minuter och sen körde jag upp till Stockholm. Det tar typ 2 veckor innan jag får reda på om jag klarade tentan så det är lika bra att släppa tankarna på den direkt! 

I Stockholm åt jag middag med några fina kollegor från jobbet innan jag åkte hem till Lukas.
Musikquiz i Halmstad.

Pluggkväll hemma hos Annie och jag sov på hennes sköna soffa! Tills Gemma väckte oss när hon skällde på nån i trappuppgången. 
Då, vid 6, var det dags för mig att gå upp och köra till Jönköping.  
Efter skolan var det dags att köra ner till Halmstad. 
Linnéa stog och lagade mat när jag kom fram och så kom Sara över på middag. 
Klockan 20 mötte vi lite andra människor på Bull's, det var musikquiz! 
Det var kul! Men tyvärr vann inte vårt lag nåt pris. Det här har varit ännu en sån där dag som har känts mer som tre. 
Träffa folk!

Alltså, extrovert som jag är så får jag så mycket energi av att prata med och träffa människor. Efter att jag träffat Annie i torsdags träffade jag familjen i Tullinge och sen mormor och mister Gun-Britt och efter det gick jag och Lukas på bio. Vi såg Deadpool, den var helt ok faktiskt, jag somnade inte. Det är ett bra tecken!

Det var en väldigt lång dag och det kändes som den var lika lång som tre dagar. Tänk om alla dagar var så, vad mycket man skulle få ut av livet! 

På fredagen hade jag ingen lust med nånting men det blev en lunch på Vapiano med Emma och en promenad genom stan med Lollo. Lukas har en tävling på jobbet som resulterar att han måste träna hela tiden, jag offrar mig och promenerar med honom en gång om dagen ungefär. 


I lördags var det hemskt väder, snö som stod vågrätt, hatar att få det rakt i ansiktet! 

Vi käkade middag med Lukas syster med barn hemma hos hans föräldrar på lördagen.

Det har varit en bra helg och idag åker jag söderut igen. Men inte till Jönköping direkt, det var för lite tid att träffa Annie i en timme i torsdags så jag ska sova där inatt! 


Första redovisningen avklarad!

I helgen när jag var vi på kalas hemma hos en kusin som fyllde år. 

Direkt efter det åkte vi till stan och åt på restaurang. Det var 30 år sen mamma och pappa träffades! 


Tidigt på måndag morgon åkte jag ner till Jönköping igen. Bor fortfarande hos Carina med familj, känner mig lite påträngande, men det är ändå trevligt att vara där. Jag börjar känna mig som hemma. 

Att gå i skolan går upp och ner. Det är ok ibland, ibland tänker jag att jag ska skita i det. Men den här veckan har vi gjort vår första redovisning och nu är det bara en lektion kvar innan det är tenta nästa vecka! 
Idag var vi i skolan och gjorde en grupp-grej mellan 8-10 och sen rejsade jag till Norrköping för att hinna med en Snabblunch med Annie innan hon skulle till skolan. 


Vi ses alltför sällan, men om jag ska åka förbi Norrköping två gånger i veckan kommer det kanske bli oftare! 

Skönt att komma hem till tullinge och kolla på ett avsnitt av Homeland. Det är sååå spännande! 

Att flytta?

Nu har jag varit i Jönköping tre dagar till och gått i skolan och jag känner att det är dumt att hoppa av, trots att det är i Jönköping. Och Lukas är så fin och säger att vi bara ska lösa det. 

Carina och hennes familj är så snälla som låter mig bo hos dom och jag får göra det tills jag hittar nånting annat! 

Men det ska bli skönt att köra hem imorn efter föreläsningen om mänskliga rättigheter! Att ha helgen hemma.

Det var precis vad jag behövde! Det var så skönt att komma hem till lagad middag och mysa med Lukas. 
På lördagen jobbade vi och på söndagen träffade jag Nattis, FELLE och Titti i stan för att äta brunch!
Jag har inte träffat Felle sen i midsomras, sjukt att det inte känns så länge, det är ju internets förtjänst! 


Måndagen var jag oxå hemma för jag hade lovat att jobba och på kvällen skulle jag, mamma, Nattis och Felle till Yasuragi. Hej och hå vad det ska lyxas när Felle är hemma!Det var så mysigt! Nu får det bli tradition att lyxa när Felle kommer hem! Direkt efter, klockan 21.30 på kvällen körde jag ner till Jönköping igen. För jag kan inte släppa det än, det är ju intressant. 

Bergochdalbana!

Det brinner inuti mitt huvud! Jag kan inte tänka klart! Har aldrig varit bra på att ta beslut, än mindre stora beslut! 
Förra onsdagen, dagen innan sista passet på jobbet fick jag ett mail där det stod "Det finns en plats till dig på socionomprogrammet i Jönköping, vi behöver ditt svar idag" 

Jag har ju sökt socionomprogrammet, men jag kom ju inte in, och var reserv nummer typ 70 efter andra urvalet, fanns inte i min värld att jag skulle komma in. 

JÖNKÖPING?!? 

Vad ska jag dit och göra?! Ska mitt liv börja vara i en resväska igen? Ska jag köra bil fram och tillbaka, hur ska jag ha råd? 

Men det går ju inte att säga nej utan att ens ha provat, det är väl trots allt dags att börja plugga nu? 

Jönköping, vem känner jag där? Jo, vi har ju en kusin där, och hon och hennes familj var gulliga nog att låta mig bo där, så jag åkte till Huskvarna i söndags kväll. Det är för långt för att pendla, det är för långt för att pendla. 

Skolan var ok, det är intressanta ämnen men klassen gjorde ett ytterst tråkigt intryck vilket fick mig att tvivla ännu mer. 3,5 år, är det verkligen värt att plugga så länge? Vill jag bli socionom?! 

Det enda jag har kommit fram till är att jag ska åka tillbaka nästa vecka, jag tänkte att jag skulle ge det en vecka. Andra tycker annorlunda, att jag ska ge det minst en månad. Vi får se hur det blir. Jag har i alla fall skaffat böcker jag behöver och ska ge det minst en vecka till.

Man flyttar faktiskt inte till Jönköping bara över en natt...!