Sista dygnet på jobbet.
Inatt jobbade jag mitt sista pass på jobbet jag har varit på i nästan två år. Det känns sorgligt, trist och rätt skönt. Jag behövde inte ta beslutet att sluta själv eftersom det inte finns nåt jobb just nu.
Det här jobbet har lärt mig så mycket, jag har trivts jättebra och jag kommer sakna det. Det har hjälpt mig att komma närmare att förstå vad jag vill jobba med när jag blir stor! 

Idag skulle jag hänga med Nattis, vi hade planer om bio eller att åka till IKEA och jag skulle köra henne på en platt vagn så hon slapp hoppa runt på sina kryckor. 
Jag tog en omväg hem till dom från stationen. 
Så fick Nattis en tid för magnetröntgen så planerna ändrades. Vi ringde mormor och käkade lunch på pizzerian innan vi åkte till sjukhuset. 
Det har varit en bra dag som jag och Lukas avslutar med indisk mat och en film! 


Oslo, mitt Oslo.

Det bästa är ändå att ta en promenad, ensam, genom stan. Och att hänga hemma hos Yolanda eller Rebecca. Och att ta en promenad och dricka varm choklad med Adam. OCH att vara på en fest med massa gamla arbetskamrater som man märker att man saknar att hänga med!
Det mesta med Oslo är det bästa, jag älskar det där stället och jag blir alltid glad av att vara där några dagar! 

Det var så roligt att träffa alla och Yolanda var nöjd med sin 30-års fest! 

I Oslo kan man åka 15 pers i samma taxi! Snabbvisit i Åre!!

Sen uppdatering men förra helgen var vi i Åre en snabbis, jag, Lukas, Nattis och Nate. Kom dit sent fredag kväll och åkte skidor i underbart väder på lördagen. Men Nattis ramlade och pajade sitt knä så sena eftermiddagen fick spenderas på vårdcentralen! 

Så nu hoppar stackarn på kryckor och får inte jobba på minst två Veckor.!

Trots knäskada åkte vi ut med hundarna en sväng på söndagen. 

Det var en mysig helg som tog slut snabbt! Vi hann hänga lite med familjen Neiman oxå såklart.


Gränserna är stängda.

Så, Sverige har stängt sina yttre gränser för alla som inte kan legitimera sig. Det har resulterat i att det inte kommer några flyktingbarn. Det resulterar i att jag jobbar i ett hus som har närmare 50 sängar som det inte sover någon i just nu. Det känns tråkigt och lite hemskt med tanke på att det finns så många där ute som behöver en säng. 

Jag får alltså inte jobba som vanligt den här månaden, det behövs ingen personal. Idag har jag varit här och hängt med vår enda ungdom som har fastnat här. 

Jag har börjat söka lite jobb igen och under tiden ska jag ta mig till ett boende där det bor flyktingfamiljer och jobba där. Där bor dom en längre tid och jag ska jobba i en reception/butik. 
Där ska jag vara torsdag och fredag. 
Hemma!

Vi kom ju hem på kvällen så vi kunde verkligen sova ordentligt när vi till slut kom hem till lägenheten. 
Vi vaknade rätt tidigt på lördag morgon och vi åkte till Lukas föräldrar och åkte längdskidor på sjön. 
Efter luncha drog jag till Tullinge för lilla mormor fyllde 86! 
Jag och Jonthe tänkte att vi skulle åka dit och säga hej, det visade sig att det inte bara va vi som tänkte så! 
Alla mammas bröder, Gunnel och några kusiner var där! Det var trevligt att träffa alla! 
Jag skjutsade hem mormor och Gunnel till Gunnel efter kalaset och fastnade där på middag innan jag åkte hem. 


Jetlagen finns där, jag somnar 8 på kvällen och vaknar 5 på morgonen. Lukas har lyckats komma ikapp bättre, så det är ju tur att det är han som ska jobba idag och inte jag! 

En vecka till.

Sista veckan i Filippinerna hyrde vi moppe och åkte runt den lilla än Panglao som vi bodde på en dag. 
Det var en söt ö med sjuka kontraster mellan husen, vissa bodde i hyddor tillsammans med sitt djur, ko eller gris och bredvid kunde det vara fräscha färgglada betonghus med trädgård och staket och fina bilar utanför. 
Vi hittade inte så många stränder då resorter har paxat dom flesta men en liten söt hamnade vi på helt själva, men det var ingen bra badstrand för där var så mycket sjöborrar och grejer på botten. 

Den enda sevärdheten på den ön är en grotta, så det var klart vi åkte dit. En grotta en bra bit från havet, det var en trappa ner i marken och en grotta med som en pool inne i den. Sjukt mycket fladdermöss men det var så skönt och svalkande i det klara vattnet! Vi åkte till Manila och var där lite mer än ett dygn innan vi skulle åka hem, den här gången bodde vi mitt inne i storstan precis vid ingången till ett shoppingcenter med 800 butiker, isrink, bowling och bio. Deg var sjukt stort! Men tråkigt nog var shoppingen som hemma, om inte dyrare så jag handlade inte så mycket.
Men vi såg Star Wars på IMAX! Riktigt coolt! 
Hotellet hade 50 våningar. Galen svindel! 

Resan hem tog typ 25 timmar och Jonthe och Sebbe hämtade oss på Arlanda. Vi kom hem till en decimeter snö och sju minusgrader. 


God Jul och Gott nytt år!

Vi har varit på Panglao, Bohol i typ 8 dagar. En bildbomb säger mer än tusen ord. Varje nytt år borde börja såhär!