Påskhelg.


Våffeldag och långfredag på samma dag! Det var verkligen en lång fredag. Att inte ha nåt att göra på jobbet är inte alltid nice! 

Lördag och påskafton. Då firade vi att Lukas kompis Mattias fyllt 30. Vi körde gokart och åt sushi! 


Jag vart åksjuk första rundan vi körde så jag trodde en stund att jag inte skulle kunna köra mer! Men jag drack vatten och vila en stund sen körde vi igen. Mitt mål var att inte komma sist och det gjorde jag inte, så jag är nöjd! Det var kul! 

På kvällen grillade vi med Jonthe! Dom andra är i Halmstad. 

Sen var det söndag och då grillade vi igen! Men med Sabina och Niklas! 


Melker vet hur man posar när det kommer upp en kamera! Så har jag buzzat! Schärs glutenfria produkter! De var mer uppskattade av andra än av mig! Kakorna var ok men jag gillade inte att det var kokos i dom. Däremot gillade mina syskon dom! Kexchoklad-snacksen var goda, dom försvann snabbt när familjen var över på fika! 
Brödet var gott men jag tycker inte om hur dom är förpackade! Det känns inte bra att de har så lång hållbarhet. Men det var bra att få testa ett gott glutenfritt bröd ni när jag nyss fick för mig att jag skulle testa att äta glutenfritt ett tag! 
Det går inte så bra med det, men med ett glutenfritt frukostbröd blir det i alla fall mindre gluten än vanligt! 

Påsk och morfar.

 
Har fått buzza #yallabuzz Yoggi Yallas drickyoghurt och deras nya yoghurt-smoothie och det har varit perfekt som frukost on the go när jag åkte ner till Jönköping i veckan! Smakade en banan-apelsin-mango drickyoghurt eftersom jag brukar hålla mig till blåbär-hallon när jag köper dom, men jag tror att jag ska fortsätta hålla mig till den. Den nya smaken var ingen hit. 
Smoothien var lite tjockare än drickyoghurten och den var god. 


Jag är ju ganska pysslig av mig och gillar att baka, men hamnar ofta med problemet att ingen vill äta upp det jag bakar. Så jag försöker ge bort det. Men det är svårt att komma på vad jag ska ge bort kakorna i. 
Mamma gav mig en idé så jag har gett bort två påskpresenter i form av inpackade kakor i cellofanplast. 
I den här fick det följa med några små chokladkaniner också. I måndags var jag med mormor jättelänge och vi pratade om vad hon och morfar jobbade med när dom var unga och hon tog fram massa gamla tidningsurklipp och artiklar som morfar var med i. 
Han jobbade på Trygg-Hansa och var tydligen en av Sveriges första dataprogrammerare. Det är häftigt!
Det är kul att få veta hur det var förr, trist att jag aldrig hann träffa honom. 
Men mormor kommer faktiskt ihåg mycket om man frågar specifika frågor!


 
Idag är det långfredag och jag jobbar dygn i ett tomt hus utan flyktingbarn. Så dagen ska jag spendera med att städa, plugga och förhoppningsvis äta våfflor eftersom det är våffeldagen! 

American Idiot och idiotisk resa.

I helgen fick jag tag på biljetter till musikalen American Idiot på cirkus. Jimmy har pratat om att han vill se den, så jag tog med mig honom, Nattis och Lukas. Det är alltså en musikal som är baserad på låtarna till Green Day's platta "american idiot" 
Jimmy var helt salig och Lukas var glad att han följde med trots förkylning. Jag och Nattis tyckte det var bra, men som Nattis sa "Jimmy tycker att det är bra på en helt annan nivå än jag" 
Söndagen vart en riktig slödag. 
I måndags skrubbade jag lägenheten och igår gjorde jag en idiotisk resa.

Jag åkte till Jönköping för fem timmar i skolan och sen hem igen. 
Det var det enda vi hade i skolan den här veckan och det var redovisning, så det var bara att snällt åka dit. 

Stannade massa gånger på vägen hem för att inte råka somna. Jag körde bil i åtta timmar på en dag! 
Nu är det inte skola förrän nästa fredag och då är det tenta, så nu är det tentaplugg som gäller i massa dagar! Studerande gör en trött.

Att man kan bli så fysiskt trött av att sitta på en stol hela dagen! 
Mina dagar här i Jänköping är långa och intensiva pluggmässigt, men det är bra för då kan jag plugga mindre när jag är hemma på helgerna! I tisdags hade vi vårt första bokseminarium som verkligen inte var något vi borde varit nervösa för. 
Igår satt vi sex pers i ett rum från 8 på morgonen till 18 på kvällen och försökte få ihop ett gemensamt arbete, det är svårt ska ni veta! En dator och sex olika viljor! Men vi fick ihop det till slut och jag somnade typ direkt när jag kom hem. 

Btw, sätt er inte ner med mobilen med hörlurar i i bakfickan, mina hörlurar gick av, med pinnen som är i mobilen kvar där i, det blev ett projekt för tre pers på Elgiganten att hjälpa mig lösa problemet och jag köpte ett par nya. 

Idag var det nästa redovisning, det gick oxå bra men det var sjukt ointressant att lyssna på alla andra. Men nu är det över, allt är klart, det är bara en redovisning på tisdag och sen är det tenta första april. Det betyder att jag kommer vara mycket i Stockholm närmaste två veckorna! 

Det ligger en sjö 5 minuter från där jag bor, synd att det fortfarande är vinter här! Nyss fällda träd luktar barndom! 

Mello och bio.

I lördags var Niklas och Melker här och hälsade på på dagen och sen följde vi dom hem. 
Jag bakade kakor för att jag inte hade något för mig. 
Till middag lagade jag Mild Masala med Keldas Grytbas som jag fått från Buzzador. 


Lukas skulle iväg och träffa sina kompisar så jag åkte hem till Tullinge en sväng, först till mamma och Nattis och sen kollade jag på slutet av Melodifestivalen hemma hos Mange och Jessica! 
Frans vann, det är en bra låt men jag tror inte att den tar hem hela Eurovision, men det är väl inte tanken att samma land ska vinna två år i rad! 

Igår åkte vi till IKEA och köpte ett nytt soffbord och fick för oss att gå på bio. 
Allegiant. Men fan, jag har läst boken och dom som har gjort filmen kan inte ha läst boken. Satt mest och var förvirrad och fattade inte vad som hände för jag kunde inte leva mig in i filmen för att jag tänkte på boken. Norrtälje!

Jag behöver en bok i skolan som endast fanns på Norrtälje bibliotek, så jag tog med mig Lollo på utflykt! Det var jättefint väder och vi tog bilen till Norrtälje. 
Det är verkligen en jättefin liten stad! Innan vi åkte lagade jag Keso-plättar för jag har ju fått keso protein från Buzzador, men jag känner inte att keso är min grej, jag fick med ett recept som jag testade så tog jag med mig plättarna till picknick i Norrtälje! 

Plättarna var jättegoda! Kanske så att jag kommer göra dom fler gånger! 
Vi gick upp på en utsiktsplats innan det var dags att åka hem till Stockholm igen. 

I Stockholm hann jag hänga nån timme med Elin som jag bodde med i Borge, det var säkert 3 år sen vi träffades, men allt känns som vanligt, det är så det ska vara! 
DIF-HIF

Helgen hemma kändes kort! I fredags gjorde vi en fältuppgift med skolan där vi skulle observera ett område, hur det är anpassat för olika sociala grupper, när vi var klara med det rejsade jag till Tullinge och hängde där en stund. 

På lördagen åkte jag och Nattis till Mall of Scandinavia och träffade massa Mareds en sväng.

I söndags var det stormatch på Tele2 och jag jobbade såklart, börjar känna mig mer hemma där, men det går väldigt sakta och jag känner mig mest vilse. Så mycket säkerhet och väldigt stor skillnad från hur det var på Råsunda! Där hade man fotbollskänslan
i hela kroppen men på Tele2 märker man inte ens om matchen har börjat om man inte är innanför dörrarna. Nu har jag varit i skolan i två dagar och vi har rätt mycket att göra. 

Idag provade jag ett nytt mellanmål från Keso. Jag har fått den från Buzzador för att testa och se vad jag tycker. Det var flingor och kokos i ett lock på toppen, jag delade med mig till klasskamraterna men den fick inte högt betyg. Ingenting man äter om man inte är jättehungrig!


Det trillar in flera buzzador-kampanjer just nu! Jag tycker det är kul att få testa sånt jag i vanliga fall inte har en tanke på att testa! 

Tenhult.

En tjej i min klass fick en tokig idé, målade väggar och la nytt golv i ett rum i källaren, så nu bor jag där. Hos henne och hennes familj. 

Så nu har jag ett eget rum i närheten av Jönköping och nu är skolan igång med nya delmoment i kursen, imorn är det föreläsning från 9-16. 


En helg med sol!

Lördag

Söndag

Måndag