Öland!

Vad länge jag har pratat om att jag vill åka tillbaka. I mitt minne var vi "alltid" på Öland när jag var liten. Jag har egentligen ingen aning om hur ofta eller hur mycket vi var där. Men när vi kom över Ölandsbron kändes det lite som att komma hem och jag hittade direkt hem till Gun-Britts stuga, utan GPS! Blev så himla förvånad över mig själv! Jag som brukar ha så dåligt minne.! 



Grusvägen, fossilhögen. Det var lite knäppt att bli så nostalgisk utan att ha nån att dela det med, som förstod. Bra att internet finns så jag kunde prata lite med Jimmy. 


Vi åkte och kollade på kvarnen. Tänk att den står kvar. Tänk att mamma och pappa köpte den med fem småbarn och tänkte "det hör löser vi". Att vi fick springa runt och leka där! Jag tvekade lite men Lukas tyckte att vi skulle gå in på tomten och fråga om vi fick gå in. Det var ju folk där.
Hela tomten har blivit gräsmatta till skillnad från ängen som var där när vi hade det. 

Han som har det var jättetrevlig och pratade och berättade massor. Tyvärr går huset inte att rädda pga husbock men han är sugen på att bygga upp ett likadant. Glad att det är nån som vill bevara det som tagit över det! 
Där inne såg det ut som när vi var små. Jag räknade ut att det måste vara 19-20 år sen jag var på Öland sist och jag tror att vi sålde kvarnen innan det. Så sjukt! 


Det var så roligt och så konstigt att vara tillbaka! Glad att han inte hade rivit det än! 


Sen åkte vi och hängde på en strand en stund, gick på loppis och svängde igenom Borgholm. 


På kvällen grillade vi, det var så gott med riktig mat! Trött på att äta på restaurang varje dag! Öland kommer nog alltid vara en av mina favoritplatser. Skönt att veta att det kan vara det fast jag inte varit där på 20 år! Sjukt att jag ens kommer ihåg saker som hände för 20 år sen... 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback