Örnnästet.

Vi var hyfsat nära, så vi styrde mot södra Tyskland och örnnästet. När vi till slut hittade fram till bussterminalen där man måste ta en buss de sista 7 kilometrarna hade vi redan åkt mycket uppåt på berget. Det var en del människor där men det gick ändå fort att få en biljett till en av bussarna. 


Jag förstår varför man inte får köra på de vägarna själv! Tyvärr var det lite molnigt när vi kom upp så vi fick vandra runt i en dimma. Vi gick tunneln upp till Hitlers förgyllda hiss som man får åka de 124 metrarna upp till toppen och huset som kallas örnnästet. 


Högst upp åkte molnen snabbt så vi fick några glimtar av utsikten! 



Så häftigt att se! Huset är numera en restaurang, det har det varit sen 60-talet men det finns en fotoutställning med historien om huset där uppe. Jag hade väntat mig att det skulle vara mer av ett museum.


När vi kom ner igen blev jag överraskad av att det finns ett museum nere vid bussarna. Där man får gå ner i det gamla bunkersystemet! 


Tydligen har de inte tillräckligt med turister där, så hela utställningen är på tyska. Man får gå runt med en liten högtalarmanick vid örat som pratat engelska igenom hela grejen. Vi lyssnade inte på allt för det tog så himla lång tid. 


Men det var coolt att se och värt ett besök! 

Vi styrde uppåt i Tyskland och stannade i en liten stad som heter Bergen och tog in på hotell för natten. 


Det var verkligen tyskt! Den här kvällen var det också oväder.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback