Skola.

Usch. Med stora bokstäver. Jag är så opepp man kan bli på att börja skolan. Speciellt eftersom det är tre obligatoriska grejer första veckan och skolan är i Jönköping. Och Felle är hemma hela veckan. 
Eller. Inte bara därför. Det är mycket som gör att jag inte vill plugga. Jag vet inte vad jag vill jobba med när jag är klar. 

Men i alla fall. Jag hade jättemycket ångest över det här. Vill inte. Kan inte, ta mig till Jönköping nästa vecka. Vi hade typ behövt bo på hotell för jag kan inte ta mig ner själv så Lukas och Maja hade fått följa med.
Ringde och förklarade läget för läraren så nu ska jag göra de obligatoriska momenten skriftligt istället och skicka till henne. 

SÅ skönt att jag får göra så. Då kan vi stanna hemma! 

Samtidigt är det svårt med allt det här. Jag sa till läkaren att hon inte fick sjukskriva mig längre än till skolstarten för jag ville inte att CSN skulle krocka med nån sjukskrivning så jag inte får pengar. 

Men tydligen så är det så att om jag pluggar får jah studiebidrag. Det är försäkringskassans sak att bestämma om jag då får sjukersättning. Men det får jag ändå inte nu. ( en annan historia, som jag nog borde skriva ner snart också)
Så för min journals skull ska jag nog försöka få tag i läkaren på måndag och be honom sjukskriva mig så länge han tycker att det behövs. Så det blir rätt i mina journaler. 

Letade som en galning igår efter en bok jag behöver. Jag är 90% säker på att jag har den hemma men jag har inte hittat den... så jag har inte börjat göra nåt plugg än. Härliga dagar.

I torsdags hade jag och Nattis bestämt att vi skulle äta kräftor. Så det åt vi till lunch utomhus hemma hos mamma och pappa. 
Sebbe var där och hängde med oss hela dagen för stackarn har brutit vadbenet. Han har kört enduro.
Jonthe har sin lediga vecka. 

(null)

Fan vad sorgligt att vi båda är trasiga, haha. 

I fredags had vi planer som blev inställda. Så på dagen gjorde vi ingenting men på kvällen kom Tommy och Rikard hit och vi provade nåt nytt spel. Robinson Crusoe. Det var inte jättekul. 

På dagen lyckades Jessica fixa biljetter till henne, mig och Nattis till Håkan Hellströms 20årsjubileumskonsert 13 juni nästa år! Ah vad kul! Det var kaos på hemsidan och sjukt att vi fick tag i biljetter till slut! 

Idag är det lördag och vi åkte till Norrby för det var fint väder. Jag fixade klart Majas bänk, den är kvar där för att torka men sen kan vi fundera på var vi ska ha den! 

På kvällen grillade vi med Sabina och Niklas och spelade en omgång Ticket to ride. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Träffat massa kompisar!

Men hallå. Hur kunde jag glömma bort att skriva vad vi gjorde i fredags?! På dagen fikade vi med Jessica oxh Micke som var här ich hälsade på från Göteborg. Och på kvällen skjutsade Lukas in mig och Nattis till stan och vi tog en öl med Jessica, Micke, Tommy, Rikard, Ricki och lite andra. Så trevligt! 

Men ja. Nu är det ny vecka och nya tag! 
Igår tisdag åkte vi och hälsade på Micke och Louise och deras lilla Hugo, Ella var på förskolan. Hugo är inte så liten! Han är 4,5 månad och Maja fick ärva några bodys av honom. De är ungefär lika stora! Men Maja är mini och han är ovanligt stor för sin ålder. 
Vi fick en hel påse med kläder som Ella vuxit ur också! 

(null)

(null)

När vi skulle åka hem såg vi att Danne och Aey precis kom hem och vi hade inte varit i deras nya hus, så vi våldgästade dom.! 
De hade en hund på besök som Maja var väldigt nyfiken på. 

(null)

Idag var det fint väder så vi åkte ich hängde i Norrby med Lukas pappa. Jag har pysslat med bänken jag håller på att måla till Maja och vi har ätit thaimat. 

(null)

På vägen hem åkte vi förbi hemma hos Mange och Tessan som precis har flyttat till Vändelsömalm. Så fint de kommer att få det när de fixat lite!

(null)

Idag såg vi också att Majas sjunde tand spruckit igenom! En vecka.

Oj, dålig uppdatering! 
Men sen sist har jag varit hos sjukgymnasten igen och jag ska bara fortsätta försöka sträcka ut benet helt rakt. Jag kunde böja det 15 grader mer än sist och sträcka fem grader mer än sist så det går framåt i alla fall. 

Vi var hemma hos Nattis och kollade på Aladdin en dag, det var mysigt.! 

(null)

(null)

(null)

Och i lördags! Då åkte vi och lämnade Maja hemma hos mamma och pappa och så åkte jag och Lukas till Mall of Scandinavia. Vi åt tapas och gick på bio. Vi såg Lejonkungen. Mys! Det hade gått jättebra för Maja att hänga med dom och vi var inte alls oroliga, trots att vi inte lämnat henne så länge tidigare. 

(null)

Igår var det söndag och vi hade inga planer. Men det slutade med att Tommy och Rikard kom hit och spelade en omgång Gloomhaven. Vi klarade inte uppdraget, det var segt. Men det var kul att spela, det var så himla längesen! 

(null)

(null)

Maja ställer sig upp mot allt, släpper och kan hålla balansen och stå nån sekund! 
Hon har börjat våga lämna rummet vi är i och har en himla fart på krypandet! 

Hon är också skeptisk mot folk hon inte känner och kan börja skrika galet mycket om nån hon har ögonen på råkar skratta till eller säga nåt lite för högt. Hon var väldigt skeptisk till Tommy igår. Trots att hon fick mat av honom!


IKEA!

Mamma och pappa skulle till IKEA så jag och Maja fick ju följa med. 

(null)

(null)

De skulle köpa en garderob och det tog så lång tid. Jag var helt slut när vi till slut kom hem! 
Lukas kom och hämtade oss senare på kvällen. 

Igår gjorde vi verkligen ingenting. Det var väldigt skönt. Men idag kanske vi måste hitta på nåt igen!

Maja har varit trött och tjorvig senaste dagarna. Skrikit och krånglat. Men vi hoppas att det är något som går över snart! 

Blixtar och dunder!

Idag är det lördag och Lukas skjutsade hem mig och Maja till Tullinge och åkte hem igen för att få lite egentid. Vi har mest gjort ingenting. 

Alltså VÄDRET senaste veckan! Det åskar och blixtrar och regnar som aldrig förr! Helt sjukt. Det håller inte i sig jättelänge varje gång men det mullrar ordentligt och ofta! 

Häromdagen kom det 55 mm regn i Tullinge på en dag! 

(null)

(null)

(null)

(null)


Ny röntgen.

Så i torsdags var det dags för röntgen igen. Äntligen! Och ändå läskigt, ville inte gå dit för jag var rädd att få höra att jag behöver ha kryckor typ fjorton veckor till... 
Jag hade röntgentid vid 9 så vi sov i Tullinge. 

Mamma som äntligen kommit hem från Spanien följde med mig till sjukhuset och så fick Lukas och Maja sovmorgon. 

(null)
Maja fick ett par skor av mamma från Spanien. 

(null)

(null)
Tandtrollet! Andra framtanden sprack igenom i helgen! 

Så, på sjukhuset fick jag veta att det är dags att börja stödja på benet. Däremot sa de ingenting om röntgenbilderna så jag vet inte om det är helt ihopläkt än. 

Kryckor minst tre veckor till, jag ska hårdträna på att sträcka ut benet helt och böja det 90 grader, för innan jag kan det får jag inte göra några tyngre övningar för att då blir det lätt felbelastat på knät. 

(null)

Det är svårt att få på bild hur smalt mitt högra ben har blivit, men läkaren sa "du har en resa framför dig att komma tillbaka med det här benet" och nu ska jag få ut det 15 grader till. Det är typ det som fattas innan jag kan sträcka ut det. 

(null)

Vi blev kvar i Tullinge till fredag och jag, Maja, mamma och Jonthe åkte hem till mormor en sväng. 

(null)

Sen åkte vi hem och sov. Det var jätteskönt att vara hemma och göra ingenting. Jag har så himla svårt att slappna av! Så JÄVLA trött på det här knät.

Det kanske inte låter som att vi har det så jobbigt men det ska ni veta att vi har. 
Fan vad jag är trött på det här knät nu. Jag orkar faktiskt inte sitta stilla utan att kunna hjälpa till med nånting längre. 

Det är så påfrestande och frustrerande att behöva säga högt vad man vill ska göras bara för att någon annan måste göra det hela tiden. 
Städas, plockas, packas, tvättas, lagas mat. Jag kan inte göra ett skit. För jag måste hänga på två kryckor hela tiden. 

På torsdag ska jag röntgas igen. Och då få se hur jag ska gå vidare. Tanken är ju även att jag ska börja plugga om typ tre veckor.

JAG VILL INTE. 


Bröllop!

Äntligen åkte vi till Borensberg utanför Linköping för att gå på bröllop! 
Rebecca och Kim-Daniel skulle äntligen gifta sig. 
Rebecca är min gamla kompis som jag träffade när vi jobbade tillsammans på IKEA i Norge och vi bodde även ihop en period där. 
Maja och Lukas var med på ceremonien i kyrkan typ hälften innan Maja tyckte det blev tråkigt.

Allt var så fint! Rebecca var så fin i sin klänning och hon överqsskade alla med att sjunga "Utan dina andetag" och de gick ut till Queens "Don’t stop me now" 

(null)

(null)

(null)

(null)

Festen var i det gamla ångbageriet vid gästgivaregården som vi bodde på. Så vi hade ca 20 meter mellan festlokal och vårt rum. Det var helt perfekt! 

Vi var alla med på förminglet innan middagen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

När det var dags för middag gick Maja och Lukas till rummet igen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Middagen var fantastisk! Toastmaster och toastmadame Linus och Evelina gjorde ett så bra jobb och hade planerat allt in i minsta detalj! Spexade och det var dans, tal och lekar. De som skulle sitta runt mig vid bordet som jag träffat förut när jag bodde i Norge skulle plötsligt inte komma på bröllopet så jag kände bara Rebecca och Kim på hela stället! Men det gick bra ändå. 

När det var pauser i middagen gick jag och myste med Maja och Lukas. De kom tillbaka till festen en stund under fikat också.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Eftersom jag hoppar på kryckor kunde jag inte vara med på nån dans så jag lämnade festen innan brudparet efter att ha haft en väldigt fin dag! 

(null)

Rebecca bjöd in oss till lunch med familjen dagen efter så då åkte vi hem till hennes storasyster och åt smörgåstårta, då hann vi prata en stund till innan det var dags för oss att hoppa in i bilen och åka hem.! 

Vi åkte raka vägen till Norrby och hängde där med Olle eftersom han skulle åka hem till Gean Canaria dagen efter! Fredag

Maggan och Louise skulle hänga vid Tyresö Slott så Lukas skjutsade dit mig och jag hoppade ut till Notholmen. 

(null)

(null)

När Maja hade sovit klart kom hon och Lukas ut och hämtade mig. 

Sen åt vi middag i Norrby efter att vi rafsat ihop allt vi behövde med oss på en kvart för att vi skulle hinna till Norrby innan 17 när Lukas måste jobba. 

Maja fick presenter av Olle och hennes farfar som varit i Afrika. En klänning och en handgjord trä-giraff! 

(null)

(null)

(null)

Efter maten kom pappa och hämtade mig och Maja och vi hängde med honom, Lukas åkte iväg och spelade nåt med folk i Farsta och kom och sov med oss i Tullinge sen. 

Det var den smidigaste lösningen för lördagen, när vi skulle åka till Linköping på bröllop! 

Spelvecka!

Ja, Rikard spelade med oss på söndagen, på måndagen grillade vi med massa kompisar hemma hos Martin och spelade spel. Det var jättekul! 

(null)

(null)

I tisdags var vi och kollade på ett litet hus. Vi är så sugna på att flytta ut ur lägenhet och in i ett hus. Men det går nog inte ekonomiskt sett just nu. Stället låg i Segersäng och var jättemysigt! Men det var en lite för märklig planlösning för att direkt kunna flytta in och trivas. 

I onsdags blev det spelkväll igen! Jag var dock inte med utan jag och Maja umgicks med Nui istället. 

(null)

I torsdags var Yolanda i stan på besök så Lukas skjutsade in mig till stan så jag kunde ta ett glas vin med henne och Karin. Det var så härligt att göra nånting vanligt! 

(null)

(null)