Semester i Tullinge!

I fredags skulle det vara nästan 30 grader så vi bestämde att det var dags för mig att doppa mig i poolen! 

(null)

(null)

(null)

Jag vågade hoppa ner och sitta på trappan och lyckades till slut få ner Maja i det kalla vattnet utan att hon skrek. 

(null)

Det var så himla varmt så vi bestämde oss för att sova kvar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi fastnade ända till söndag kväll. Det har varit 30 grader varmt, jag har stått i poolen en del, Maja var i hela hon. Verkar inte tycka det är speciellt kul men hon skriker inte heller. I söndags kväll kom Rikard och spelade spel med oss.

Det har varit så mysigt och känts lite som en minisemester bara för att vi inte sovit hemma. Sommarväder förra veckan!

Vi har typ bara varit i Tullinge!
I tisdags var vi där och hängde för att det var varmt. Mormor var där också. Men det var väldigt mörka moln på himlen. Maja var nyfiken på poolen men skrek när Nattis doppade ner hennes fötter. 

(null)

(null)

(null)

Maja fick gunga också, inte så imponerad. 

(null)

I onsdags var vi också där, då fastnade vi länge på kvällen. Hängde på gräsmattan med pappa och Jimmy för det var varmt rätt länge. 

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

I torsdags åkte vi till torpet och mätte nåt och sen hängde vi i Norrby ett tag. 

(null)

(null)

Maja fick ett par jättefina skor av sin farmor! 

På kvällen käkade vi och spelade spel med Sabina och Niklas. 

(null)

(null)

Stickan Maja fick i fingret förra veckan som varade och blev inflammerad blir bättre och bättre! Det var väldigt nära att vi gick till vårdcentralen, men då kändes det som att det hade börjat läka. Måndag

Idag skulle vi göra ingenting. Jag sorterade massa kläder till Maja, igen. Gick igenom nästa storlek och jämförde och fixade, la i olika högar. Det är ganska roligt ändå! 

Lukas ville iväg och spela spel med sina kompisar på kvällen så jag frågade Sabina om dom kunde vara barnvakt åt mig och Maja. 
Lukas skjutsade dit oss. 

Niklas gick på promenad med Maja när hon var trött men hon ville inte riktigt sova. 

Sabina skjutsade hem oss vid kvart i elva och såg till att vi hade allt vi behövde vid sängen innan hon åkte så att Lukas kan få komma hem när han vill! 

Maja ställer sig upp mot soffan och soffbord nu! Och hon leker tittut genom att lyfta upp sin klänning över ansiktet och skrattar. Så härligt att hon börjat skratta lite oftare! 

(null)

(null)

Snygg hennes nya haklapp är va? 

Spontant är bäst!

I fredags var det mulet men jättevarmt och kvavt ute och svårt att bestämma om vi skulle till stranden eller inte. Det blev i alla fall bestämt att vi skulle hälsa på Sandra en stund. Beräknad att föda bebis 12e juli. Inte fått nån än! Så hon var som hon formulerade det själv, övergravid! Vilket ställe hon har hamnat på! Hon bor i ett stort hus precis utanför kvibille. 

(null)

(null)

När vi åkte därifrån bestämde vi plötsligt att det var dags att åka till Ullared. Så vi körde direkt dit eftersom Maja somnade. 

Kryckor, bebis och en Lukas som behövde sitta i bilen och jobba... 

(null)

Nattis löste det galant och mina axlar var rätt möra efter långpromenaden där inne. Har nog inte gått så långt sen jag gjorde illa mig! 

Köpte en del saker men jag hade nog köpt mycket med om jag hade gått normalt! 
På kvällen kom Elin och Julia förbi och vi bestämde att vi skulle åka och fika på Riccardos dagen efter med Elin och Sara. 
Aldrig varit där, man ska tydligen åka dit och äta glass! 

(null)

(null)

(null)

Så mysigt att träffa de! Sara fick en påse med kläder som Maja vuxit ur för hon ska få bebis snart och Maja fick en jättefin klänning och ett par tights av henne! 

På kvällen åt vi mat och spelade spel med Helena och Anders. Maja fick en jättefin filt som Helena har sytt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår var det söndag och vi bestämde att det var dags att åka hem. Jag satt ute på en filt med Maja och Nattis och Lukas städade och packade innan vi kom iväg vid halv två. Det tog hur låg tid som helst att komma hem för det var olyckor/vägarbeten på två ställen så vi fick åka omvägar. 

Men vi har haft en så himla mysig minisemester! 

Stranden!

I onsdags pratade jag i telefon med Nattis igen om när och om vi skulle åka till Halmstad och så bestämde vi att det var en bra dag! Så vi packade ihop och kom iväg från tyresl vid 14. Med ett stopp i Linköping för att Lukas behövde jobba och ett när vi handlade frukost gick resan bra! Jag satt i framsätet hela tiden! Framsteg! När i åkt långt tidigare har jag ju behövt sitta dör bak med mitt ben. 

(null)

(null)

(null)
 
Maja hade lyckats få en sticka i fingret och det blev inflammerat när vi hademyckats få bort den. 

I torsdags åkte jag, Maja och Nattis till stranden med Linnéa och Lukas stannade i huset. Vi hade en så bra dag i solen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På hemvägen plockade vi upp Jojjo så vi hann träffa henne en stund också! 

(null)

(null)

Vi skaffade också alsolsprit och tömde Majas blåsa på var. Det blev mycket bättre efter det! 

Nio månader!

Alltså, min lilla älskling blir 9 månader. Tänk att livet plötsligt bara kretsar kring nån annan. Det är fantastiskt på alla sätt och vis faktiskt! Det känns som en evighet sen vi åkte till BB för att få träffa henne första gången. Och tänk att innan det väntade vi lika länge som hon nu varit på utsidan. Det är så svårt att förstå! 

Tyvärr är tillvaron just nu inte alls fantastisk eftersom jag gick och bröt knät. Samtidigt är det ju ganska fantastiskt att Lukas är hemma hela tiden och får vara med när Maja vaknar varje morgon den här tiden när hon utvecklas så mycket. Det försöker jag uppskatta! 

Och så länge vi hittar på saker på dagarna så går ju tiden och vi har det ganska trevligt på vägen, trots att jag typ bara kan sitta stilla. 

Igår åkte vi till Tullinge efter att jag sorterat och gått igenom alla Majas kläder igen. 
Gunnel hade köpt våtservetter till oss i Ullared så vi åkte förbi där för att hämta dom. Då var det födelsedagsfika! Gunnel och mamma fyllde år. Mormor kom dit och vi stannade på fika. 

(null)

(null)

(null)

Nattis kom dit och följde med upp till mamma och pappa och hängde en stund. 

(null)

Mamma är i Spanien så henne kunde vi inte fira. Felle är där med henne och hon skulle äta middag med Lena och Christer. 

Annie, Christian och Elliot skulle åka till Finland med båten så dom kom förbi och sa hej en stund. Äntligen! Tänk att jag inte har träffat dom på ett år! Och att dom inte träffat Maja än! Så det var verkligen dags nu! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När de hade åkt stannade vi och åt middag med pappa och Jimmy innan vi åkte hem. 

Maja drar sig fram på golvet snabbt numera och sätter sig upp själv, hon är väldigt stadig. Hon ställer sig i krypställning och försöker ta sig framåt men det går inte riktigt än. 

Igår lärde hon sig nya ljud.! Tidigare har hon "brummat" med läpparna och sagt mamamama. Igår sa hon dödödededada också, hela kvällen! 

Hon sover i sin spjälsäng flera timmar per natt och ammar typ inte på nätterna alls. Vad stor hon börjar bli helt plötsligt! 

Torpet!

Igår hade vi ingen plan, men det var 23 grader och strålande sol så vi åkte till torpet! 

(null)

(null)

(null)

Det var härligt och Lukas rev ner lite buskar och sånt. 
Sen åkte vi till Norrby igen. Där åt vi god tapaslunch som Lukas köpte på vägen och jag målade ett varv på bänken! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag läste också ut en bok jag fått låna av Camilla, läsvärd! Satt ute till halv åtta, men då var det kallt! 

Idag har det ösregnat hela dagen och Majas förkylning som började igår har blivit värre, det rinner konstant snor ur näsan på henne stackarn. Så det gör inget att det regnar och vi kan sitta inne. 

(null)

(null)


Runmarö

På fredagen hängde vi i Norrby hela dagen. Jag slipade den lilla bänken vi köpte till Maja för att sen måla den, vi köpte en jättefin pastellblå färg! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På lördagen var det äventyr på schemat. Vi hämtade Eva och så åkte vi till Stavsnäs för att ta båten över till Runmarö. Vi hade inte fattat tidtabellen så det blev typ en och en halv timmes väntan i Stavsnäs. 

På ön var Fredrik med familj redan, anledningen till att vi skulle till ön var att Majas äldsta kusin Fanny jobbar på en krog där. Fredrik hade lånat en golfbil han körde mig upp till restaurangen med för att det var långt att gå. 

(null)

(null)

(null)

Vi hängde på gräsmattan i solen tills det var dags för middag, det var väldigt gott! Vi åt fisk och till efterrätten kom ett liveband. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ner till hamnen fick jag bilskjuts av någon som satt och åt på restaurangen. Det var en trevlig dag som vi avslutade med att följa med till Norrby ett tag! Sol!

Äntligen en dag med sol! 
Först fick vi vänta på att klockan skulle bli 14.15 så jag kunde gå till doktorn. Det var sjukt, men den här läkaren tog i alla fall två prover för att utreda om det är ringorm jag har dragit på mig. Men hur jag ska behandla tyckte han var klurigare med tanke på hur jag reagerat på salvorna. Så jag kan köra med kortison tills han fått svar på proverna. Men han ska på semester så vi får se hur det blir med den saken... 

Efter doktorn åkte vi direkt till Tullinge, hämtade upp Majas kusin Vidar på vägen. Så skönt att sitta utomhus! Nattis, Jonthe och pappa var hemma. Jimmy också, men bara en stund. Så kom Henke dit också. Så vi blev ett helt gäng till middagen. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Mys! 

Efter middagen drog vi hemåt och fick med oss Vidar. Nu är det snart sovdags. 
Vi tror att Maja har fått ett ringorm-utslag också. Jag orkar faktiskt inte med den här skiten nu längre! 

Jonthe på besök!

Idag har Jonthe hängt här hela dagen. Jag har gått igenom massa gamla foton och han har passat Maja, Lukas har jobbat. 

(null)

(null)

Nu har jag suttit still i två dygn så imorn måste vi hitta på nåt. Jag ska till vårdcentralen. 

I helgen hade jag ett nytt utslag, på axeln. Sabina tyckte det såg ut som ringorm så jag köpte en svampsalva och började behandla, även på prickarna jag hade på halsen. Men det har bara blivit värre, inte på axeln. Men på halsen. 

(null)

(null)

Idag, när jag inte tagit svampsalva på typ två dygn har det börjat torka och bli skorpor på halsen. Jag ringde en kry-läkare igår och frågade vad han trodde att det på axeln var, då frågade han om jag blivit biten av en fästing. 

Jag börjar med kortison idag och frågar en läkare imorn på vårdcentralen vad han tror att det här på axeln är. Never ensling story det här. Kanske bara får acceptera att jag går runt som ett levande utslag från och med nu. 


Upplåst ben!

Eller? Anledningen till att vi åkte hem från Östergötland, som vi var i, var att jag skulle till sjukgymnasten igår. Så klockan 10 var vi på Huddinge sjukhus igen. 
Han låste upp ortosen så att jag nu kan böja knät 90 grader om jag vill och kan. 
Det går verkligen inte än eftersom det har varit låst i max 30 grader i fyra veckor, men jag ska träna lite varje dag på att böja och sträcka. 

Efter sjukhuset åkte vi hem till våra kompisar och fikade och fick en tripp trapp stol till Maja! Deras tjejer har vuxit ifrån den.! 

(null)

(null)

Så trevligt att ses en lite längre stund. Jag står typ alltid bara i dörren när jag hälsar på där! 

Men sen fortsatte vår dag av planer, vi åkte och hämtade Majas kusin Vidar som är nere på besök och åkte till Lukas föräldrar för middag. Det var vi, Vidar, Olle, Lukas pappa och Lukas och Olles mormor som var där. God mat och mysigt sällskap! Jag fick till och med spela ett kortspel! 

(null)

(null)

(null)

Idag var det tisdag och väldigt mycket lagtempo i den här familjen. Lukas har varit ute med Maja två svängar och jag har virkat lite. Annars har vi inte gjort mycket. Jag lagade middagen! Det var längesen! 

Lukas har jobbat några timmar nu på kvällen. Han måste. Jobba mellan 17.30 och 18.30. 

Maja är så duktig nu! Klappar händerna, sätter sig upp från liggande och försöker krypa. Det går så himla fort! 

Östergötland eller Småland?

I torsdags hoppade vi i i bilen vid 13 och åkte söderut! Målet var byn Horn. Jag vet inte riktigt var den ligger inser jag nu när jag skulle skriva rubrik. För det ligger typ en kvart ifrån Åtvidaberg som verkligen ligger i Östergötland och en halvtimme ifrån Vimmerby, som verkligen ligger i Småland. Men det spelar ju ingen roll.! 

Vi bor i ett jättefint gammalt hus som förr var 4 lägenheter. Nu är det en av våra kompisars föräldrar som äger hela och har många sovrum. Så gänget är här! Första natten var vi 10 vuxna och 4 barn. När vi kom fram var det grillning som stod på schemat. Vi har fått ett av de två sovrummen på nedervåningen för att jag inte kan hoppa i trappor. 

(null)

(null)

Igår skulle vi på utflykt. Vi åkte hela gänget till Kinda, det ligger typ en halvtimme härifrån. Först åt vi lunch på nåt ställe innan vi åkte upp i skogen till Trollegater. Det är ett ställe där det bildats små raviner i berget under istiden. På några ställen kunde man krypa in i berget och kollar grottor. 

Jag kämpade mig upp för stigarna jag också, Det var ett häftigt ställe! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På tillbakavägen stannade vi på en loppis/antikaffär och fick med oss en kökssoffa i miniformat till Maja. Så fin! Den behöver lite kärlek bara. 

På kvällen grillade vi kött som var köpt på en gård i närheten. Det var så gott! Och gänget ökade med sex personer till! 

(null)

(null)

(null)

På lördagen gjorde alla lite olika saker, några golfade, några var på Astrid Lindgrens värld, vi hängde på gräsmattan och sen åkte vi på utflykt till Gamleby, det skulle finnas nån bra loppis där. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Men det var rätt tråkigt i Gamleby och vi skulle käka men killen som tog vår beställning glömde visst säga till köket vad vi ville ha så det tog så sjukt lång tid innan vi fick nån mat. 

Sabina, Niklas och barnen åkte hem på kvällen och vi andra käkade grillad kyckling och potatis. Det ösregnade hela kvällen och Maja var ovanligt gnällig och ville inte äta. Så vi gick och la oss tidigt. I övrigt har det gått så bra med henne och alla har varit imponerade av hur tillfreds hon är! 

Igår var det söndag och det kändes som vi satt i bilen hela dagen för att ta oss hem. Ett stopp på Glitters outlet i Söderköping och ett stopp på Max. 

När vi kom hem var det vattenläcka i huset. Ingen dusch eller bad för vår del! Vattnet kom tillbaka typ vid 01 på natten. 

Födelsedagar!

Jonthe har fyllt 23 och Lukas har fyllt 34! 

I fredags, på Jonthes födelsedag åt vi middag i Tullinge. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I lördags var vi hos Lukas föräldrar på dagen för att hans syster och hennes barn var där på snabbvisit. I söndags åt vi middag där för att fira Lukas födelsedag. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag har inte kunnat springa iväg och fixa nånting för Lukas födelsedag direkt men jag hoppas att hans helg varit okej ändå. I måndags när han fyllde år lämnade han mig och Maja i Tullinge och åkte till jobbet ett tag. 

Vi har haft väldigt fint väder i helgen, men nu är det vecka och regnigt igen! 

Mitt ben ser läskigt ut nu. Jag försöker göra som sjukgymnasten sa.

(null)