Röntgen.

Röntgen visade att det inte har skett någon förändring i mitt knä och läkaren sa att vi inte ska ändra något i processen. Jag fick träffa en sjukgymnast som förklarade hur jag ska gå, för jag ska tydligen sätta ner foten i marken när jag går men inte stödja på den. Det är så svårt! Jag ska också träna på att sträcka ut benet helt rakt så att det inte fastnar i 30gradersläge som det är nu. 

Hoppade in till röntgenavdelningen själv när Lukas parkerade bilen och gick och hämtade en rullstol. "Du ska till rummet längst bort i den här korridoren" 

(null)

(null)

Nu slipper vi sjukhuset närmaste veckan.!

Efter sjukhuset åkte vi till Tullinge. Jag umgicks med Nattis och Lukas passade på att jobba. Vi grillade till middag innan vi åkte hem. 

Nattis skulle ta ett foto på Maja när hon ler för att hon fått fler tänder men hon har börjat med nån ny grej, hon knyter händerna och spänner hela kroppen, ser så rolig ut! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Åh jag fick en present av Nattis! En ansiktsmask, ett par örhängen och en biobiljett. Och två bodys till Maja. Jag blev så glad och behövde verkligen en pepp-present idag! Den här tillvaron suger verkligen. 

(null)


Renovering.


(null)

(null)

Resan fortsatte på söndagen ner till Ammer, till Lukas mammas hus. Där skulle det bytas golv och gipsas väggar i sovrummet på nedervåningen. Så därför fick vi sova i Johans och deras hus en bit därifrån, för dom har ett sovrum så jag slapp hoppa upp för några trappor! Lukas föräldrar, hans moster Tunta, hans brorsa Johan med fru Maria och Majas kusin Lova var också där. Så Maja och jag blev uppassade hela tiden. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I måndags var det till och med fint väder på eftermiddagen så vi kunde sitta utomhus! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maja trivdes väldigt bra! I helgen har en av hennes framtänder spruckit igenom också! Om det går i den här takten har hon snart alla tänder! Redan fem stycken! 
Det händer så mycket nu! I måndags sov hon 12 timmar på natten och tre timmar på dagen! Hon försöker krypa, ställer sig upp så fort hon har nåt lämpligt att hålla i, artikulerade mamamama och lyckades svälja vatten från en sked utan att sätta i halsen! 
Vi har också kunnat flytta på henne när hon somnat och hon sover ändå vidare. Det är så himla tydligt att hon är i någon sorts utvecklingsfas! 

Och hur trist och jobbigt det än är med det här jävla knät så försöker jag tänka att det ändå är fint att Lukas är hemma med oss och får se hennes utveckling varje dag! Han hade ju jobbat hela sommaren om allt var som vanligt! 

Idag är det alltså onsdag och vi åkte hemåt igen. Anledningen är att jag ska kontrollröntga mitt knä imorn! Jag hoppas att det inte hände nåt i knät när jag snubblade med kryckan och stampade ner foten med det onda knät i ett trappsteg, det gjorde SÅ ont! 

(null)

(null)

(null)


(null)

Majas första resa till Jämtland!

Och det gick så bra! Mamman gnällde nog mer om sitt knä än vad Maja gnällde på hela vägen. Det gick segt genom stan och sen stannade vi hos Lukas kusin Lovisa och hennes dotter Vera i Timrå på en längre paus. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Maja sov inte jättemycket på väg till Timrå men somnade direkt när vi åkte därifrån och sov hela vägen hem till Lukas brorsa med familj i Undersåker. Typ elva timmar från dörr till dörr. 

Vi får låna sovrummet på nedervåningen så att jag slipper hoppa i några trappor. 
Igår var det fredag och midsommarafton! 14 grader och mulet så vi var inte utomhus. Vi åt sjukt god mat, som vanligt här! Lammribs, lammkött, älgkött, potatissallad och kallrökt lax. Lukas föräldrar var här och några kompisar till familjen. 

Jag har varit placerad i en fåtölj mitt i köket mest hela tiden och blivit uppassad på. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Den fina klänningen har Maja fått av Sam och hans familj! 

Maja höll låda till klockan var ett innan hon somnade som en stock.
Sen sov hon så himla länge. Hon vaknade typ vid 12! 

(null)

(null)

Maja fick ett paket av kusin Halvar igår kväll! Två böcker och ett gosedjur som han hade valt ut själv bland sina leksaker, så gullig! 

(null)

(null)

Maja har varit ute och kollat in hundgården idag! 

Inte allergisk.

Så var det dags att åka till Sös igen igår. För att läkaren skulle kolla på min rygg igen. 
Det var mycket att tänka på när vi skulle åka, vi var inte helt med någon av oss. 
Så vi glömde bärselen. Maja fick sitta i mitt knä i rullstolen. Hon bajsade igenom kläderna och vi hade inga nya med oss så hon fock ha en filt runt sig tills vi kom tillbaka till bilen. 

(null)

Ja. Läkaren sa "ingenting har gjort utslag, du har nog bara kroniskt eksem" 
Jag ville inte acceptera det svaret eftersom jah tycker att det känns som en allergi. Så hon skulle skicka en remiss till en allergolog (?) 

När vi ändå var där gick jag in en sväng till de som jobbar med ortoser. Så bra hjälp och folk är bra på att förklara vad jag ska göra med den här. 

På kvällen fick Maja prova hoppgungan!

(null)

(null)

Hon är för kort och hennes armar når inte ut, men det gick bra ändå, hon tyckte det var kul!

Idag lämnade Lukas mig i Tullinge och så åkte han och Maja till hans jobb och hämtade en dator och lite grejer han behöver ha hemma nu när han inte kan jobba. 

Det var både skönt och väldigt tråkigt att ligga där ensam i solen och inte kunna röra på sig ordentligt. På kvällen hängde vi en stund hos Lukas föräldrar och lånade en stol för att jag ska kunna duscha. 

Men det gick sådär. Blev chockad över hus smalt mitt ben redan har blivit och det gjorde för ont för att sitta där och duscha hela mig så det var bara det skadade benet som fock bli tvättat sen gav jag upp. 

(null)


(null)


Picknick!

Jag trodde att jag skulle behöva sitta inne hela dagen. Det var så himla fint väder igår! Typ 26 grader i skuggan! 

Men så ringde Mange och frågade om jag kunde ta mig ut och äta glass! 
Glass kan jag inte äta, eftersom jag äter mjölkfritt. Och jag kunde typ inte heller ta mig ut. Men vi bestämde att vi skulle ses borta i Alby där man kan sitta på en gräsmatta nära parkeringen för lite picknick. Så mysigt! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Så himla härligt att det är sommar! 


Bröllop!

Äntligen skulle Niklas och Sabina gifta sig! De har varit tillsammans i tio år och har två barn. 
Jag ringde Skansen och frågade hur det såg ut men det verkade krångligt att få in mig så vi struntade tråkigt nog i själva vigseln. Vi åkte hem till dom på festen efteråt. 

Och mamma och pappa kom och gick en promenad med Maja i typ två timmar så att vi kunde slappna av lite. 

Måste skryta om Lukas, han fick gå och köpa en klänning till mig som jag kunde ha på mig. Tycker han lyckades bra! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det var trevligt och fint alltihop men så tråkigt att vara handikappad! 

Grattis Sabina och Niklas, ni var så fina! 


Studentfirande!

Det blev en lång dag! Först var det ryggavläsning på sös. Nu hade vi fattat hur vi smidigast skulle ta mig till hudmottagningen. Rullstol och Maja i bärsele. Mitt ansikte såg hemskt ut så jag hade solbrillor på mig inomhus.

(null)

(null)

Sen åkte vi direkt till Tullinge och hängde där i soffan med Nattis. Hon åkte sen till Spanien med sina tjejkompisar och vi åkte ner till Gunnel och Sami. Det var tråkigt att jag inte kunde vara med på Nikitas utspring. 

(null)

(null)

Det var trevligt att träffa släkten men sen var vi trötta! 

I fredags tog vi det lugnt hela dagen och på kvällen kom mamma hit och hjälpte till med Maja så att Lukas kunde jobba några timmar. Hon hjälpte mig att tvätta håret också. Vilken syn det måste ha varit. Fick inte blöta ner ryggen på grund av allergitestet och kan inte böja benet, haha! Plötsligt kommer det bli en tuff sommar.

Veckan när jag hade såå mycket att göra var här! Det skulle bli kul och lite stressigt och jag visste att det skulle bli tufft för Maja. Men det blev inte alls som jag tänkt. Fredagen blev som jag tänkte. 

I lördags gick jag upp vid 8. Jag fixade det sista och packade ihop allt jag behövde ha med mig. Jag skulle vara utan Maja mer än tre timmar för första gången, hela dagen om det skulle gå bra. Möhippan som jag längtat efter så länge var här! 

Jag mötte de andra tjejerna vid parkeringen hemma hos Sabina och Niklas. Niklas hade gått ut med barnen och Sabinas mamma som sov där och vi smög in och sa till Google att spela musik och hoppade in i sovrummet där Sabina fortfarande låg och sov. Trots att bröllopet är veckan efter verkade hon inte alls förberedd på att det var dags för hippa! 

Vi fixade en stor frukost och sen drog vi in till stan.

(null)

(null)


(null)

Vi åkte till Laserfortet i Vasastan där vi skulle köra fångarna på fortet. Det var så kul! Alla var så taggade. Vi delade upp oss i två lag och tävlade mot varann. 

I ett av rummen fick man inte nudda golvet. Det var en klättervägg på ena väggen som jag började klättra ut på. När jag var nästan framme vid andra sidan av rummet blev jag ofokuserad på väggen och pratade om hur jag trodde att vi skulle lösa rummet. Jag kollade runt samtidigt som jag försökte få tag i nästa kloss med handen. Och ramlade i golvet. 

"Jag måste andas. Nånting gick sönder, jag tror att nåt i mitt knä gick sönder" 

Jag fick ta mig ut ur rummet, som upprörande nog hade en trappa upp och en trappa ner innan jag kom ut (ingen nödutgång?!) 
Någon ringde en taxi och jag och Elin åkte till närakuten på karolinska i Solna. 

(null)

(null)

Elin hängde kvar med mig till typ halv sex. Då hade jag fått träffa en läkare och röntgats. 

(null)

Lukas och Maja kom och avlöste Elin. Tänk att det gick så bra att vara ifrån Maja i NIO timmar! Men det blev ju inte alls som vi tänkt... 

(null)

(null)

Svaret på röntgenbilderna var "Du har flera små frakturer på knät, på ett ovanligt sätt" läkaren där var inte ortoped så han ville skicka mig till en akutmottagning där det fanns experter. Men eftersom klockan var 22 på kvällen tyckte han att vi skulle åka hem och ta akuten nästa dag igen. Jag fick en linda runt knät över natten. 

På söndagen gick vi upp och åkte till Huddingeakuten så vi var där vid 9. Där fick vi ett eget rum att vänta i. 

(null)

(null)

Läkaren sa "det är en allvarlig knäskada du har" och ville ta en annan typ av röntgen för att vara säker på att allt låg där det skulle och att jag inte behöver operation. Vid 13.30 blev jag röntgad. 

Hon kom fram till att jag inte behöver nån operation. Däremot vill hon att jag ska ha en ortos i åtta veckor. Men ortos-stället har bara öppet måndag till fredag så jag fick ett gips över natten. 
(null)

Vid 16 fick vi lämna sjukhuset och vi åkte till Tullinge och fick middag. 

(null)

I måndags åkte vi då alltså till sjukhus nummer tre. Nu var det sös som gällde. Krångel att få in mig alltså. Jag får inte stödja på högerbenet. Och det är så tungt att hoppa på kryckor utan att få hjälpa till med ena benet. Så det behöbdes rullstol. Och gipset var så högt upp så jag kunde inte sitta ordentligt i stolen. Men Lukas parkerade bilen och hade Maja i selen så han kunde köra mig i rullstol. 

(null)

Anledningen till att vi åkte till Sös var att jag den här dagen hade tid för provtagning. Äntligen skulle jag få göra ett kontaktallergitest! 30 ämnen påklistrade på ryggen. Man får inte duscha på en vecka. Det går bra nu... 

(null)

(null)

Fy fan hörni. Det kommer bli en tuff sommar. 
Benet är nu låst så jag bara kan böja det 30 grader. Så ska det vara de fyra första veckorna. Lukas kan inte jobba, han måste ta hand om mig. Men det värsta av allt. 

Jag kan inte ta hand om mitt barn! Eftersom jag inte kan stå upp utan att hänga på kryckor kommer jag inte kunna lyfta upp henne på åtta veckor. Det är det som känns mest jobbigt för mig. 

Men det är bara gilla läget och göra det bästa av situationen. Så sen i måndags vid lunch har jag bara varit hemma. För att vänja mig vid benet och för att det skulle vara lite lugnt för Maja efter all hets. 

Mitt ansikte har svullnat upp igen också och jag hoppas att det beror på något av ämnena jag har på ryggen! 

I tisdags var Nattis här och hjälpte mig med Maja när Lukas behövde åka iväg på ett möte. Det känns hemskt att jag inte kan bli lämnad ensam med henne. 

Men jag har bestämt att vi ska klara det här också! Och nu har vi suttit stilla så det räcker. Idag är det torsdag och vi ska till sös för att läsa av om min rygg reagerat och sen är det studentfirande för Nikita och Rasmus.! 

(null)

(null)

(null)

(null)Rasmus utspring!


I fredags var det studentutspring på söder! Jag och Maja åkte buss in, och stog på skolgården med mamma och Gunnel med familj i kokvärme. Det var lätt varmaste dagen hittills. Rasmus kom ut och vi hann gratta honom innan han skulle iväg och åka flak. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det var kul att vara där! 

Vi mötte Lukas på Willys och handlade massa saker inför Sabinas möhippas frukost jag skulle vara med och fixa. 

Nästa stopp var Sabina och Niklas. Vi skulle hjälpa till att bygga lite på deras altan som måste vara klar till bröllopesfesten som ska hållas i deras trädgård. Vi åt tacos och jag fick såklart mest underhålla Maja. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Oj vilken lång dag det var! 

Restaurang.

Jag och Maja har mest tagit det lugnt de första dagarna den här veckan. Men igår skulle vi ut på äventyr. Det märkliga var att då bestämde sig Maja att för första gången på jättelänge sova bort dagen. Hon sov nästan till elva, sen somnade hon i sängen nångång innan två igen och sov till halv fyra! 

Det blev så stressigt, jag skulle möta Nattis och Louise i stan, gå in på Grönan och så skulle Lukas komma dit och hämta Maja så skulle jag få se Veronica Maggio konserten. 

När jag kom ut var det typ 100 grader varmt, det hade jag inte alls fattat. Så jag hade helt fel kläder på Maja och det var jättemycket folk på bussen. Häromdagen skickade jag examenspresenter till tre kompisar i klassen som dom helt uppenbart fick igår för alla tre skrev fina tackmeddelanden till mig när jag var på väg till stan. 

När jag nästan var vid slussen kände jag att jag verkligen inte orkade hetsa till Grönan. Så jag ringde Lukas, han kom och mötte mig, vi satt i skuggan på en filt i Björns trädgård. Sen gick vi och käkade på en indisk restaurang och tog en promenad bort till gullmarsplan innan vi åkte hem. Det blev inte alls som det skulle, men jättemysigt ändå.! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Sex år!

Nu har jag och Lukas varit tillsammans i sex år! Senaste året har varit väldigt händelserikt! (Det också) Men framför allt har vi blivit en familj på tre personer! 

(null)


Kalas!

Det blev en väldigt lång lördag! 
Lukas var iväg på svensexa så jag och Maja åkte iväg på treårskalas själva.

Ella som fyllde år var så glad över alla presenter. Och vi fick träffa en del kompisar som vi inte har träffat på jättelänge! 

(null)

Efter kalaset åkte vi hem till mormor en sväng, det var längesen jag såg henne! Nattis följde med. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så fin klänning som hon fått av Felle! 

Middag åt vi med Jimmy och Pappa. Mamma och Jonthe är i Halmstad över helgen. 

Maja har varit så glad hela dagen! Pratat och varit nöjd. Och tagit sig framåt flera gånger! 

MEN, hon somnade inte förrän 2 på natten. Det var ju kul för Lukas som hann träffa henne en timme eller så när han kom hem innan hon somnade. 


Shopping!

I torsdags var det röd dag och ledigt. Vi åt lunch hemma hos Lukas föräldrar och blev så himla mätta! 

(null)

(null)

Efter en promenad åkte vi hem och tog det bara lugnt. 

Igår var det klämdag och Lukas var ledig. Jag tog bilen och mötte Nattis på Mall of Scandinavia för en shoppingtur och Maja var hemma med Lukas. Det hade gått jättebra, jag var borta i lite mer än fyra timmar! 

Jag köpte en klänning, ett par shorts och en topp. Så nöjd! 

(null)

(null)

(null)