Måndag!

Idag är det måndag och sista dagen på min sjukskrivning. Jag vet inte hur det ska bli framöver med den, försökte ringa läkaren idag men han kommer tillbaka nästa vecka. 
Men vi bestämde att Lukas ska prova att åka till jobbet 50% den här veckan. Så två dagar i alla fall, så får vi se hur det går för mig och Maja att vara ensamma. 

Men jag har också fått en tid för operation. Den 29 oktober är det dags, då ska jag göra en titthålsoperation och bli av med benbitar som är i vägen för att jag ska sträcka ut benet helt rakt.

Jag kan sträcka det MYCKET bättre nu och det känns till och med rakt, men det saknas några grader! 

Jag skulle börja plugga inför nästa tenta idag, den är på onsdag nästa vecka så det börjar kännas stressigt. Men jag kom ingenstans alls för jag har inte tillräckligt med anteckningar för att förstå nånting. Och lämpligt nog hörde Emmy och Helen av sig precis när jag kände mig uppgiven och sa att de var i Tyresö med sina döttrar. Så jag gick ner och hängde med dom ett tag! 

När Lukas och Maja hade varit på promenad kom dom också, tjejerna fick krypa runt lite i lekhörnan. 

(null)

(null)

Det var så kul att träffa dom! 


En söndag.

I lördags gjorde vi ingenting! 

(null)

 Men igår var det söndag och jag kände mig bättre från min förkylning så jag tog Maja och åkte till Tullinge. 

VA?! JA! Jag körde bil, själv med Maja. Tog ner henne till bilen och när vi kom fram la jag henne i vagnen och gick lite fram och tillbaka på vägen för att söva henne. HUR SKÖNT att jag klarar det själv utan att vara rädd om knät?! 

Mamma och Nattis kom hem lite senare och vi hängde med dom och åt middag där. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Här videochattar de med Felle! 

Majas fina tröja har hon fått av Lukas morbror Christer och hans fru Christina.! 

Efter middagen kom Gunnel, Sami, Nikita och Rasmus förbi en stund! 

(null)

Och hörni! Att köra bil själv, det är väl den bästa terapin. Så skönt! 



Klimatstrejk.

Wow. Friday’s for future startades av lilla Greta  Thunberg när hon var 15 år. Hon har strejkat utanför riksdagen varje fredag i över ett år och inspirerad ungdomar i hela världen. 

Senaste veckan och inte minst idag har 7 miljoner människor demonstrerat mot klimatförändringar och för att politiker ska göra nånting åt saken. 

Och vi var där! Lukas och Maja gick med tåget från Medborgarplatsen till Kungsträdgården.
Det var så mycket folk så det tog väldigt lång tid! Jag väntade i över två timmar! 

(null)

(null)

(null)
(null)

Som jag längtat in till stan! 

Det var väldigt god stämning och det var lite artister som spelade. Hoffmaestro och Robyn var där! Hoffmaestro var min höjdpunkt! 

Så Maja har varit på sin första demonstration och sin första konsert! Sjukt ändå, att jag tror att den första konserten jag var på när jag var liten var Robyn! 

Det gick förvånansvärt bra med knät! Jag koncentrerade mig på att använda benet ordentligt trots att jag hade två kryckor med mig och hade knappt ont när vi kom hem! 

(null)

Suddig. Men Maja tyckte det var väldigt spännande att åka buss! 

Tentan!

HUR kunde jag glömma att skriva att jag fick besked om resultatet på tentan som jag skrev förra veckan. Vilka snabba lärare! 

JAG FICK G! 

Helt sjukt skönt! Men känns nästan inte som att jag förtjänar det där betyget för hur nära var det att jag inte klarade det?!

G-gränsen var 24 poäng. Jag fick 24.5! 

Men det är godkänt och det betyder att jag inte behöver tänka på det något mer! Så glad! 

(null)


Kläder och lekplats.

(null)Tisdag var en sån där dag när vi i te gjorde nånting. Vi var trötta för att min hosta håller alla vakna. Så tröttsamt. Lukas gick och hämtade ett par stövlar till Maja som jag köpte via Facebook.  

Igår åkte vi först till Vega, förbi Jessica och Jocke. Vi fick en påse med kläder i större storlekar till Maja. Så snällt att vi får ärva av deras tjejer! 

Sen åkte vi till Norrby och åt lunch, jag fuskade och åt lite brieost och salami. Det var så gott! Tänk att jag snart kommer kunna börja äta mjölkprodukter igen! 

(null)

(null)

(null)

När vi kom hem gick jag igenom alla Majas kläder, plockade undan nästan allt i 62 och sorterade allt i större storlekar så allt ligger på rätt plats! 

(null)

(null)

I en jacka vi fått ärva av Jimmys kompis Andreas dotter! 

Idag torsdag hade vi inga planer alls.
Vi gick ut en sväng till lekplatsen innan det var dags för Maja att sova. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hon är så söt utomhus. Sitter ich vrider och vänder på minsta lilla grej och rör sig inte speciellt mycket alls. Inte alls som inomhus där hon röjer runt fram och tillbaka. 

På eftermiddagen hade jag ett telefonmöte med killen jag ska skriva c-uppsats med för nu ska vi snart ha bestämt vad vi ska skriva om. 
Det känns dom vi är på samma ambitionsnivå ungefär, det känns bra! 

Lukas lagade potatis i ugnen med aioli, salsa, hummus och kyckling till middag, så gott! 

(null)


Födelsedagsfirande.

Idag har jag pysslat med fotopärmen och hostat en himla massa. Usch. Men det verkar inte som att jag är sjuk i övrigt och det känns bra. 

På kvällen kom min familj förbi för det skulle fikas för att jag fyllt år. Så jag gjorde mig till och bakade en tårta. Det var väldigt väldigt längesen jag gjorde det! Men jag hittade ett recept jag blev sugen på att prova på baka.se 
"Mustig chokladtårta med bär" heter den där om nån blir intresserad. 
Men jag hade inget kaffe i min och kunde inte hitta bikarbonat i vår dåliga mataffär här brevid så det blev istället mer bakpulver. Det blev helt ok, men jag tror att botten hade rest sig mer om det varit rätt. 

(null)

(null)

Den blev hur som helst väldigt god! 

Jag fick blommor, en dag på Centralbadet och pengar så att jag och Lukas kan käka middag eller gå på bio och Maja får vara hos mina föräldrar. 

Ett fint armband och två batteridrivna ljus också! Så bortskämd! 

(null)

Maja var såklart finklädd kvällen till ära.! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det är så svårt att få henne att sitta stilla och le nuförtiden! 

(null)



Söndag.

Jag var så himla förkyld inatt! Kunde inte sova och låg och snorade och hostade så jag la mig på soffan en stund för att inte väcka de andra. 

Men det kändes bättre sen under dagen så det var ju skönt. 

Maja och Lukas har varit på långpromenad, jag har fixat lite med fotoalbumet, målat naglarna och tagit det lugnt. 

Majas farmor och farfar kom hit och hälsade på en stund. 

(null)

(null)
Jag fick blommor och vi fikade. 

(null)

Maja har en body med Nalle Puh på som hon fått av Yolanda! 

Till middag lagade jag linsgryta. Det var gott. Vi har haft grejer hemma för att jag velat göra den i över två veckor. Och nu när Lukas har fått för sig att han ska prova att äta veganskt så passade det ju bra. Till förrätt gjorde jag trattkantarell-toast med de sista som vi plockade i Halmstad. 

(null)

(null)


Jag fyller 31!

I fredags gick vi upp och åkte hem till Stockholm. Med ett stopp i Jönköping hos Patrick på jobbet för jag glömde min skinnjacka hos dom tidigare i veckan. 

Alltså wow vad hans jobb verkar kul.! Pyssligt! 

(null)

Maja sov både till Jönköping och efter, hon var vaken kanske 1,5 timme emellan. Sen sov hon hela vägen till Tullinge! 
Där stannade vi bara kanske en timme och fick lite mat, sen åkte vi hemåt. Det blev en lång dag! 

Sen var det lördag, min födelsedag! 
Jaha. Nu fyller jag 31. Det känns inte som att jag hann vara 30. Så jag tänkte nog vara det i år igen haha. 
Jag fick en resa av Lukas i födelsedagspresent. Vår nästa resa. Men med tanke på mitt knä och skolan har han inte vågat boka nåt. Klokt ändå. 

Alltså! Han som har sagt att hans reslust har gått över för tillfället och typ inte ens vill åka nånstans. Så gullig att han tänker åka för min skull och jag får bestämma var!. Älskar honom! Om det inte brukar framgå. 

Planen för dagen var att åka ut till Tommy och Linnea och träffa våra kompisar i gänget som också har barn. Mest för att Max och Elina är hemma och hälsar på från Gotland med sina tvillingar! 

Sex småttingar hade vi där varav fem är födda inom fem månader! Så mysigt att träffa alla och tänk om våra bebisar kan bli kompisar när de är äldre! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det var över 20 grader i solen, vi var utomhus, grillade och fikade. Jag bakade silviakaka på en plåt innan vi åkte, den gjorde succé! 

(null)

Jag fick blommor av Danne och Annelie! Jag blev så glad! 

(null)

När vi kom hem tvärsov Maja i bilen i nästan en timme och jag satt där och väntade på att hon skulle vakna.

Kvällen avslutades med att Lukas varsin Mojito till oss! 

(null)

Och att jag började pyssla med Majas fotoalbum, och att det bröt ut en förkylning på mig. Mindre kul. 

Härlig dag!

Alltså vad skönt. Morgonen var mysig, vi gjorde ingenting ett tag efter att Lukas hade jobbat. När vi bestämt oss för att stanna här en natt till bestämde han sig för att gå in till Oskarström och handla, han tog Maja med sig och jag stannade här. 

Jag har ingenting med mig att sysselsätta mig med eftersom vi inte skulle vara borta så länge. Så jag lyssnade på en podd och målade i nån gammal målarbok som låg här. 

(null)

Ett tag efter att dekor tillbaka frågade Lukas om jag trodde det fanns svamp hör utanför. Det fanns det! 

(null)

(null)

Linnéa kom på middag och kvällshäng! 
Gun-Britt kom förbi och sa hej! 

Lukas lagade vegansk mat. Pastasås med bönor, sparris och egenplockad svamp! 

(null)

(null)




Tentan avklarad!

Det blev en gnällig natt och till slut fick Maja ligga mellan oss. 

Tentan skrevs på dator, det var första gången jag gjorde det. Det kändes sådär, men jag försöker intala mig själv att jag i alla fall skrapade ihop ett g. Jag kan inte gå runt och vara nervös tills resultatet kommer! 

Jag fick ett ansikte på några i klassen jag pratat med, på Hannes som jag ska skriva uppsats med och hann prata med en lärare. 

(null)

(null)

När jag var klar åkte vi till Huskvarna och hälsade på Linnea och deras nya hund Aston. 

(null)

(null)

Vi köpte lunch och åkte upp till Patricks jobb för Lukas har varit sugen på att se det. Vad grejer han har alltså! Men driver man ett auktionsverk kanske inte det är så konstigt!  Blir så sugen på att jobba med nåt sånt där själv! Maja fick med sig en vintermössa och en fordrad väst med Mimmi Pigg-öron! 

Vi bestämde oss plötsligt för att åka till Johansfors över natten! 

Ett sista stopp på vägen hemma hos Helena och Anders för att säga hej och hämta lite grejer hon köpte till oss i Ullared. 

Sen var vi bara i huset resten av kvällen och myste i det från början iskalla vardagsrummet som man knappt kunde andas i på grund av värmen när vi skulle gå och lägga oss haha! 

(null)

Nu när jag kan stå och gå en del utan kryckorna och Maja börjar närma sig ett år känns det som att det inte alls är länge kvar med amning! Jag ammar bara en gång på kvällen och eventuellt nångång på natten om hon är krånglig nu. 
(null)

(null)


Elva månader!

Igår pluggade jag typ hela dagen. Gick igenom gamla tentor och det känns ändå okej. På eftermiddagen kom mamma, pappa och Nattis förbi med en jacka till Maja. 

(null)

Så gullig i den lilla mössan hon fått av min morbror Christer och hans fru Ann-Britt! 

När klockan närmade sig 17 skulle vi åka till Lukas mormor blev det hastigt bestämt för där skulle vi äta middag tillsammans med henne och Lukas föräldrar, för Majas farfar fyllde år! 

(null)

(null)     

Kan inte fatta att Maja också fyllde elva månader igår! Om en månad har hon varit hos oss i ett helt år! Stort! Konstigt, och helt självklart på samma gång! 

Maja sov i sin säng hela natten utan att vakna! 

Idag pluggade jag en stund på förmiddagen, sen hoppade vi in i bilen och åkte söderut. Imorn är det dags för tenta! 
Vi åkte i fyra timmars ösregn, hagel och kolsvart himmel. Det var så coola moln! Jag ville stanna och fota hela tiden! Men det gjorde vi såklart inte. 

(null)

(null)

(null)

På vägen fick vi stanna för att Lukas skulle jobba. Jag och maja satt i baksätet och chillade. 
(null)

Målet med dagens resa var Eksjö och Lukas moster Tunta! Här har vi hängt hela kvällen och vi sover kvar tills imorn, då är det upp med tuppen som gäller för kl. 9 börjar min tenta, i Jönköping som ligger typ en timme härifrån!

(null)

Ska försöka lägga Maja i resesängen som finns här en gång till men om hon inte fortsätter sova får hon sova mellan oss sen! 




Promenad utan kryckor!

Så jag och Maja hade en mysig morgon och sen när det var dags för henne att sova bestämde jag att jag skulle prova att gå en promenad. Hon somnar ju inte utan vagn eller min tutte och jag brukar inte amma på dagarna längre. 

Ganska snabbt när jag kom ut kände jag att det hade varit rimligare att ta med en krycka än ingen, men det gick okej. 
Men knät blir svullet och benet blir sådär flammigt så fort jag går en längre sträcka. Längre än 100 meter typ... 

Det blåste halv storm ute så hon var inte det minsta intresserad av att sova. 

(null)

Jag visste att Lukas var på väg hem så vi satte oss i solen på baksidan av vårat hus och väntade på honom. Det var så varmt i solen! 

(null)

Maja var jättenyfiken på löven som blåste omkring. 

När Lukas kom hem gick han en sväng med henne så hon somnade och jag fick plugga. 
Nu börjar jag förstå en del, framför allt komma ihåg en del! Så mycket att trycka in i skallen. Cronbach alpha, chi-två och sånt. 

Sen vet jag inte vad vi har gjort mer. Jag har tränat knät. Tröttnat på det ordentligt och det börjar sjunka in vad läkaren sa om att jag nog ska opereras. Det betyder alltså två månader till med kryckor. Hur fan är det möjligt. 

(null)
Jo just det, jag lagade pasta pesto med sparris och valnötter. Det var gott! Kunde varit nån mer ingrediens så man slapp ta tuggor med bara pasta. Men det är ju för att pasta inte är min favorit. 
Receptet är från jennysmatblogg! 

(null)
Maja äter koncentrerat makaroner. 

(null)
Och min hals, runt munnen och ögonen är eksemiga eller vad fan det är i vanlig ordning. 



Ensam med Maja!

På förmiddagen gick vi och kollade in Tyresö-festivalen och hälsade på Louise som jobbade. Jag var helt slut när vi kom hem eftersom jag var på långpromenad igår och jag gick en bra bit idag också. 

Lukas tog bilen och åkte till Muskö för årets kräftskiva. Och jag och Maja har varit hemma själva sen halv tre. Så mysigt! 

Jag blir helt svettig så fort en blöja ska bytas eller hon ska äta, men det går bra! Kan inte gå på nån promenad med henne så vi har bara hängt inne. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Alltså. Över natten har hon blivit så stabil! 
Hon står själv utan att hålla i sig i grejer och klappar händerna! Så roligt, det har varit hennes bästa idag. Och att dra ner ALL tvätt jag hängde upp, två gånger. 



Sunkrunda 2019

Lukas jobbade rätt länge imorse, för nåt var trasigt. Sen gick han på långpromenad med Maja och jag pluggade. 
Jag hade telefonmöte med en tjej i klassen och pluggade tillsammans med henne. Det var så värt! Jag lärde mig mycket på den 1,5 timmen vi pratade! 

(null)


Sen var det dags för mig att byta om ich åka till stan. Jag fick med mig Sabina och vi åt tapas på la cucaracha på söder. 

(null)

Det var så mysigt och gott! 

När vi hade ätit gick vi till Central Bar och mötte upp sunkrundan. Lika mysigt som vanligt att träffa alla! Men det blev ingen runda för oss, vi kom vid 21 så det blev inga fler stopp för oss. De andra gick till nån bar/klubb sen och det orkade inte mina kryckor! 

Jag kom hem vid 00 och Maja hade preciis somnat i Lukas famn. Skönt att veta att hon somnar utan mig! Klockan är nu 04.14 ich hon väckte oss med ett skrik som inte verkade ta slut för typ en halvtimme sen. 

Nu sover hon bredvid mig och jag ska också försöka somna igen! 

Besök hos ortopeden.

Usch, natten var hemsk. Maja var i nån sorts dvala och sjukt orolig mellan typ 04.20 och 06.45. Hon bara krånglade runt. Låg inte stilla mer än två sekunder och gnällde. Konstigt att vi inte har varit mer trötta idag. 

Vi hoppade in i bilen och åkte via Norrby där jag glömt min datorladdare till Huddinge sjukhus. Den här gången hade jag sjukgymnastik i en bassäng. Det var speciellt. Skönt att gå hyfsat normalt! Men det var ingen hård träning. Det var svårt att simma! Kan varken böja knät ordentligt eller sträcka benet. Efter det passet skulle jag till ortopeden och sjukgymnasten ville följa med. 

Han kände, kollade, ryckte och funderade. Sen sa han att det kanske är bäst att ställa mig i kö för operation. VA?! 
Jag skulle ju slippa operation?! 
Han visade mig röntgenbilderna som togs 8e augusti och där ser man att de här små benbitarna som har lossnat från korsbandsfästet fortfarande ligger kvar där. Han tror att det kanske är dom som ligger i vägen för att jag ska kunna röra knät obehindrat. Så en operation för att städa bort dom och kolla om det är nåt fel i muskeln ovanför knät också, där blir det så himla svullet varje gång jag rör på mig mycket. 

Det är sex veckors väntetid. Under tiden ska jag fortsätta träna och stretcha och gå och simma. Jag fick "fysisk aktivitet på recept" så det ska bli billigare att gå till badhuset. 

Ja, det var ju inte direkt ett upplyftande läkarbesök. Men det är väl som det är. 

Kvällen spenderade vi i Tullinge och åt grillat. Maja var skeptisk till alla och skrek när folk tog henne när hon var nyvaken. 
Hon lyckades gå med lära-gå-vagnen flera
gånger! 

(null)

(null)

Älskar de här byxorna! 

Lukas sitter och jobbar. Det är så bra att han inte behöver vara på kontoret för att jobba! Annars hade det blivit jobbigt den här sommaren! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Pyjamas som hon fått av Yolanda! Så gullig! Nu kommer det mycket nya kläder som hon fått av folk! Ibland har jag svårt att komma ihåg vem hon fått vad av, men jag försöker! 



Tentastress.

Positivt först, Maja sov hela natten! Med några uppehåll för gos och lite amning för att komma till ro, men till 9 på morgonen! 

Uh! Vad jag inte såg fram emot den här känlsan som nu infinner sig! 
Blir mer och mer stressad för varje sida jag skriver. Det känns bara som att jag sitter och skriver av olika komplicerade ord. 

Signifikans, variabler, observationsstudier, korrelationskoefficienter, statistik, enkätuppbyggnad, stratifierat urval. JAG FÖRSTÅR INTE hur man ska tänka. Trist, jag tycker den här delen är rätt kul egentligen. Hade förstått om jag kunnat gå på föreläsningarna! 

Jag hade en fin pluggvy idag i alla fall. Jag hängde hos Lukas föräldrar när hans pappa, han och Maja åkte och fixade nåt vid båten. 

(null)

(null)

Vi åt lite där så det blev ingen middag lagad för mig idag heller. Och imorn är det fullt upp så inte då heller! Får se när det blir av! 

Majas outfit idag, hon hade på sig hårbandet hur länge som helst utan att ta av det! 
Bodyn har hon fått av min klasskompis Sandra med familj. 

(null)

(null)

Pyjamas som hon fått av Bettan! 

(null)

Klockan är 21.30 och hon ligger i sin säng och sover! Idag igen! Hon har inte varit lika besvärad med öronen idag och slagit sig i huvudet, så Iprenen kanske hjälper! 

Just det, Nattis fick svar. Halvtrasigt korsband, halvtrasigt ledband, lite trasiga ligament och en skadad menisk. Ortos och kryckor. Men vad hon kämpar på, du är min idol! 

Tisdag.

Jag passade på att plugga några timmar. Lukas gick på promenad med Maja och sen gick dom till vårdcentralen. De såg ingen öroninflammation men de sa att symtomen vi beskrev tyder på att nåt är jobbigt. Så hon ska få flytande Ipren var sjätte timme när hon är vaken i typ tre dagar för att förebygga att inflammation bryter ut. 
Våran lilla tjej, men hon är lika glad ändå! 

(null)

Ny tröja som hon fått av sin mormor! 

Jag är väldigt taggad på att laga mat! Det var så längesen! Så jag letade recept och skrev en inköpslista till Lukas igår. Idag var det billigt med färdiggrillad kyckling så jag lagade fillipinsk kyckling. Det är så himla gott! 

Medan jag lagade mat lyckades Maja med det här. 

(null)

Jaja, nångång ska ju vara den första haha! 
Både bra och dåligt att vi ställt fram den lilla bänken i vardagsrummet. Hon klättrar upp på den själv, men sen kommer hon inte ner. 

Det kom ca 400 foton på posten idag också som jag ska göra nåt kul album av till Maja. Kommer nog inte bli 400 bilder men det var svårt att sålla bort fler! Jag kommer inte vilja plugga framöver... Trist att det bara är en vecka till tenta.! 

(null)

Det var helt sjukt, vid 21.20 kändes Maja jättetrött så jag la henne på min mage och vaggade. OCH HON SOMNADE! Det har aldrig hänt förut! Hon somnar bara i sängen vid min tutte.! Hon hade inte ens ätit sin kvällsgröt! 
Lukas bar in henne till hennes säng och hon fortsatte sova. Helt sjukt. Är det för att hon är lite sjuk, eller är det något som ska hända fler gånger nu?! 

Jag pratade med Felle också, fick följa med på sample sale på hennes jobb. Jag önskade mig en ny tröja från deras märke, de är så himla sköna och hon hittade två stycken, perfekt! 

Imorgon är det dags att lämna lägenheten en lite längre stund igen hoppas jag.
Och jag hoppas också att Nattis får besked om sina magnetröntgenbilder! 



En tidig ettårspresent!

Nu har vi ställt in den lilla bänken jag fixat med så mycket till Maja. Den blev faktiskt väldigt fin! 

Vi köpte den i somras när vi var nere i Horn med massa kompisar! Då var den smutsvit och sliten. Nu är den ljusblå med rosa fjärilar på! 

(null)

(null) (null) (null) (null)
(null)

(null)

(null)




(null)


(null)
(null)










Spraymåla en stol!

Igår var det pluggdag för mig. Lukas och Maja åkte till skogen med Lukas pappa för att plocka svamp och jag stannade hemma. 

(null)

Så fina! Och bärstolen har hon vuxit i nu och det gick tydligen jättebra. 
Jag fick en del gjort, skickade in två kompletteringar som jag var tvungen att skriva för att jag inte tog mig ner till skolan första veckan. Det kändes skönt. Ett steg på vägen. Det här kommer bli ett långt år. 

Vid halv fem kom Erik och hämtade mig och så åt vi middag med dom i Norrby. 

Jag hade fått sprayburkar på posten så vi sprayade tripptrapp-stolen ett varv med en primer. Jag fick inte hem den jag hade beställt, men det funkar nog ändå.

(null)

Majas outfit igår var hennes rosa body hon fått av Helena med ett Maja-tryck på ryggen. 

(null)

(null)

Maja har varit lite gnällig i typ två dagar. Hon viftar med handen mot vänsterörat och slår sig i huvudet hela tiden. Jag misstänker att hon har ont i öronen. Vi kanske ska gå till vårdcentralen så dom får kolla det idag. 

Utflykt till soptippen.

Så vi hann ju inte till soptippen igår så det tog vi idag. Det är ju ett projekt. När vi måste åka till Norrby och byta bil och sen åka till Jordbro. Men det var skönt att bli av med skräpet! 

Tillbaka i Norrby passade vi på att äta sen lunch uppe på deras nya balkong som pappa och Jimmy var där och byggde. Så mysigt där!
Men Erik och Eva var inte hemma.  

(null)

(null)

(null)

När vi kom hem var jag så himla trött för trots att Maja sov bra inatt gjorde inte jag det. Så jag sov en stund. Så skönt! 

(null)

Idag hade Maja på sig så fina byxor som hon fått av Carina och Linnea och deras familj. Hon har varit för smal för de förut och nu är hon lite för lång. Hon växer mer på längden är på bredden! Haha! 

Så bra dag!

Jag hade styrt upp att lite folk skulle komma och hälsa på oss vid torpet och grilla korv. Väderleksrapporten sa att det skulle regna på förmiddagen och sen vara mulet och hälften av de som hade sagt att de skulle komma var för förkylda för att komma. Så det kändes lite tråkigt när vi var på väg dit. MEN, det blev så mysigt! 

Inget regn, strålande sol och vi satt utomhus hela tiden! 
Ricki, Danne, Annelie och deras två barn kom dit vid 13. Vi grillade korv. 

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Vi tog Lukas pappas skåpbil dit och fick hjälp med att bära ner lite skräp från berget som ska till tippen, så skönt att få nåt vettigt gjort! 

(null)

Vi såg en hel älgfamilj! 
Vi hann inte åka till tippen, så vi åkte till Norrby och bytte bil i alla fall och då träffade vi Christina en stund som var nere vid sin lilla stuga.

(null)

Här är Majas outfit för dagen. Bodyn har hon fått av Nattis och jag är nästan säker på att hon har fått byxorna av mamma. 

(null)

Måste bara lägga in dagens bästa bild! Maja kollar i sin bok som hon fått av Rikard. "Pekbok för lite finare barn"

(null)

Safa var i Stockholm och vi hade pratat om att hinna ses. Så vid 21 var jag vid södra station och mötte henne! Lukas och Maja skjutsade mig. Det var så mysigt, vi satte oss på nåt ställe på väg bort mot Mariatorget och tog varsitt glas vin. Vi hade inte träffats på över ett år! 

(null)

(null)

Jag tog bussen hem! Det var rätt långt att gå med kryckorna men det gick bra, det var så skönt att kunna åka själv utan att vara rädd att det ska göra ont i knät! 

Jag kom hem vid halv ett och då sov Maja, i sin säng! Wow, trodde inte att det skulle gå så smidigt! Eller, när de kom hem efter att ha skjutsat mig så kröp Maja hela tiden till badrumsdörren och väntade på att jag skulle komma ut. Och sen var det en period när hon var hysterisk innan hon skulle sova men Lukas klarade det där med att avleda henne och underhålla henne med nåt annat hur bra som helst! Så skönt att veta att det går bra! 

OCH hon sov hela natten! Till klockan 8! 

Jag har börjat plugga!

Idag var dagen när jag började plugga ordentligt. Jag förstod inte alls hur jag skulle börja så jag ringde Safa som gick i min klass tidigare och hon skickade sina gamla anteckningar. Så nu tror jag att jag kan klara den här tentan! 

Vetenskapsteori, det är klurigt för att det är så mycket ord man måste lära sig. Men det är bara att nöta! 

Jag har också fått kontakt med en kille i min nya klass som inte har någon att skriva uppsats med så jag tror att vi ska köra på att skriva tillsammans. Det kommer bli bra. Det kanske låter som att jag är positiv och jag försöker. Men det är med en enorm ångest jag går in i det sista året som socionomstudent. Men tänk att jag är klar sen.

(null)

Lukas och Maja lämnade mig hemma så jg kunde komma igång. Det kändes bra att sitta och skriva en stund och min stressnivå sjönk typ till hälften. 

(null)

Provade lite sminkprodukter jag har haft i skåpet hur länge som helst utan att använda. Ändå rimligt, när jag inte gick utanför dörren på hela dagen! 

(null)

Träna knät, träna knät. Hur är det möjligt att det är svårt att komma ihåg att det ska göras två gånger om dagen? 

En annan sak som känns fantastic är att jag inte har haft ortosen på mig på typ tre dagar och att jag numera sover utan den! 
Jag har alltså sovit på rygg i TRE månader och nu kan jag ligga på sidan igen. Hur skönt?! 

(null)

 Jag lagade nån sorts laxpasta på kvällen. Inte så god alls faktiskt. Men det såg ju bra ut. 

Torsdag i Tullinge.!

Idag var det sjukgymnastik för mig på förmiddagen. Det gick bra, jag fick ett grönt gummiband som jag ska ha runt knäna när jag tränar och lite nya övningar som jag ska göra två gånger om dagen. Måste måste måste få igång muskeln ovanför knät nu! Och fortsätta träna på att sträcka ut knät. För det tar en halvtimmes intensiv träning innan jag kan sträcka på det. Nästa gång jag ska dit ska jag hoppa ner i en bassäng! 

Resten av dagen har jag och Maja hängt med Nattis. Jonthe och Sebbe. 

Kryckor överallt. Minst sagt. Det är sorgligt och komiskt att vi skadat oss så ordentligt samtidigt alla tre. Nattis väntar på svar från magnetröntgen för att få veta vad det är för fel på hennes knä. 

Jonthe fixade mat och créme brulée till efterrätt. Jag kunde inte hålla mig ifrån att smaka några skedar, trots att jah fortfarande äter mjölkfritt för Majas skull. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jonthe och pappa var ute på tomten och plockade björnbär! Så gott ju! Och tydligen fanns det massor! Och när mamma kom hem från jobbet fick Maja en present av henne. Tre par tumvantar som det står Maja på! Så gulliga! 

Lukas var iväg inne på jobbet och sprang finansloppet. Han var redan hemma när pappa skjutsade hem mig och Maja.

Hennes förkylning är mycket bättre nu men misstänker starkt att hon håller på att få ännu fler tänder?! Ja, hon ska ju ha 20 eller nåt när det är klart. Men hon har redan 8! 



Onsdag på segelbåten!

Snart är det höst! Det känns i luften, den är fräsch och sval! Snart är det dags för jacka! 

Vi åkte ut till Oxnö där Lukas pappas segelbåt bor för att han skulle ha hjälp med nåt. 
Vi blev bjudna på lunch och myste i solen. Trots att båten bara låg vid bryggan blev jag lätt illamående när vi satt nere och åt lunch. Det är så tråkigt att vara en sjösjuk person! 

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

Sen var det dags att åka hem för att Lukas skulle hinna jobba. Jag skriver ju aldrig om det för att det är trist men det är ju guld värt att Lukas jobbar två timmar på morgonen och två timmar på kvällen varje dag. Det är så bra att han får in lite timmar och får känna att han gör något vettigt! 



Tisdag utan planer.

Dagen utan planer blev så mysig! 
Vi åkte bort till Alby som ligger typ 5 minuter bort med bil, satt på gräset och myste. 
Jag tränade knät och Lukas gick en promenad med Maja. Och plockade skräp. 
Han köpte en griptång till mig på skämt i somras men nu har han själv börjat använda den som skräpplockare på sina barnvagnspromenader. Han plockar minst en halv Ica-kasse varje gång! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Maja har blivit så förkyld! Det rinner ur näsan hela tiden och hon ser hängig ut. Stackarn.! 

Men hon har också senaste veckan börjat pussas! Eller hon lutar sitt ansikte mot mitt med öppen mun, så som bebisar brukar pussas! Så mysigt, så länge hon inte biter tag i näsan med tänderna, haha! 

Konstigt knä!

Så, sjukgymnast-timmen gick bra. Men hon verkar lite orolig för att min lårmuskel har förtvinat så mycket så nu fick jag order om att göra fler övningar än tidigare. Det är nåt konstigt med blodcirkulationen också, knät blir helt fläckigt efter en stunds tränande. 

(null)

Det här var kvällen innan. 
Klisterlapparna som elektroderna är kopplade till, som används för att få igång muskeln när jag försöker spänna den verkar vara något jag inte tål också. 

(null)

Men det där testet jag hade på ryggen visade ju att jag inte har nån kontaktallergi...

Men, jag lyckades i alla fall sträcka ut benet rakt och gå hyfsat normalt utan kryckor! 

Nu behöver jag inte ha ortosen på om jag inte ska vara i folksamlingar! Det är ju ändå ett framsteg! 

Jag skulle tillbaka till sjukgymnasten redan i tisdags men jag frågade faktiskt om jag fick ställa in den tiden och ta den senare i veckan. Så torsdag it is. Vi behövde en dag utan massa planer kändes det som. 



Middag hos kompisar!

Fler bilder från veckan! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fredag till lördag sov Lukas hemma och jag och Maja i Tullinge. Han kom och hämtade oss på eftermiddagen och så åkte vi hem till Mange, Tessan och Elton i Vändelsömalm. Grill och  vi provade spelet vi gav till dom i inflyttningspresent. 

Igår var det söndag och vi åkte till Tullinge på eftermiddagen för att äta middag med alla. Felle åker hem idag, hennes flyg gick 06.30. 

Det har varit så mysigt att ha henne hemma en hel vecka, det är vi inte bortskämda med! 

Hon kommer hem snart igen, när hon och Maja fyller år! 

Vi sover i Tullinge igen för jag har sjukgymnastik kl. 09.15 på Huddinge sjukhus. Men sen får det räcka med att sova i Tullinge på ett tag. Känns som vi flyttat hit men ändå inte, vi bara kör fram och tillbaka och flyttar saker hela tiden. Tröttsamt och dyrt! 

(null)



Felle är hemma!

Ja så jag blev sjukskriven till sista september i alla fall. 
Jag får stödja på foten, lyckades sträcka ut benet helt på sjukgymnastiken i veckan. Men jag måste kämpa rätt länge innan det går. 
Kan inte gå utan minst en krycka och ortosen ska vara på när jag är "ute på promenad". 

Felle kom hem förra helgen och har stannat en hel vecka! 
Maja fick ett par superfina skor, en mjukisdress och en tjocktröja i present! 
Vi har hunnit träffa Titti och Zäta och myst en massa i solen! 

Jag har varit på sjukgymnastik tre gånger och Maja har varit på BVC. Nu är hon uppe i 7960 gram och är 71 cm lång! 

I fredags vaknade vi med en bild från Nattis, hon har skadat sitt knä. Det var så himla hemskt och jag fick panik i hela kroppen. Fy! Jag satt med henne på akuten typ halva dagen och alla som jobbade där var förvirrade om vem dom skulle hjälpa eftersom jag också hade kryckor. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null) (null)

(null)

(null)

(null)

Vi har sovit mycket i Tullinge. Det är så mycket smidigare när vi ska till sjukgymnastiken hela tiden.